Dag 2 – Upp för Kvarnbäckens bruna stränder, små konfirmander gick en gång…

Hej alla föräldrar, syskon, släktingar och framtida konfrimander!

Alla var vakna före halv nio, då vi blev bjudna på en underbart god frukost.
När alla var mätta så gick vi på morgonsamling i kyrksalen. Idag började vi att läsa en bok som heter Undercentralen. Den ska vi läsa varje morgon till lägrets slut.
Vi gick sedan ner till lektionssalen och startade våran första lektion.
Där berättade Klas, Sofia och Frida vad deras bild av Gud är. Vi fick även säga vad vi i gruppen tycker att Gud är. Klas sa i en liknelse att Jesus och Gud är som ett äpple och man kan kolla från olika vinklar. En person kan se Gud från ett perspektiv och en annan från ett helt annat håll, som när man skär ett äpple. Skär man äpplet från ”fel håll” så ser innehållet helt annorlunda ut. Det ser ut som en stjärna.
Sedan kom Oskar och berättade att vi ska gå på en fjälltur vid Kvarnbäcken efter lunch.
Lunchen bestod av raggmunkar med fläsk och sylt. Allergikerna fick gårdagens ris och kycklingwok.
Efter den fantastiskt goda lunchen samlades vi ute på gårdsplanen för att gå på fjällturen!
Fjällturen visade att bakom Statoil så finns det en väldigt fin natur. Det var roligt men tröttsamt att gå, men det goda vattnet från Kvarnbäcken förenklade det hela. Vi vandrade hela vägen upp till Centrumbacken där vi tog några häftiga gruppbilder. Sedan fick vi ta oss ner för skidbacken på valfritt sätt. Några av oss åkte på rumpan i den kvarvarande snön, medans några var tråkiga och gick hela vägen ner.
När vi kom fram till gården var det uppfriskande och skönt att ta en dusch.
Sedan, när vi alla luktade gott, så gick vi till matsalen för lite middag. Idag serverades fiskpanetter och potatis med sås. Det var såklart väldigt gott.
Efter lite rast gick vi ner till lektionssalen igen, där vi fick se på film. André skrämde oss och sa att vi skulle så på en tjeckisk dockteater från 1932. Så var dock inte fallet, vi såg istället ”Bruce den allsmäktige”. När filmen var slut så pratade vi om den och hur nästan alla filmer har associationer till Bibeln.
Eftersom Oskar vill lägga sig tidigt ikväll, så får vi inte skriva något efter kvällens andakt, nu går vi på kvällsfika och som sagt, andakt. Efter det kallar sängen för oss.

Hej då alla föräldrar, syskon, släktingar och framtida konfrimander!
/ Oscar och Maja

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok 2012. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 2 – Upp för Kvarnbäckens bruna stränder, små konfirmander gick en gång…

  1. Klas skriver:

    Tycker det är lite dåligt med kommentarer och glada tillrop på vår blogg från anhöriga m.fl.. Kanske ingen som läser ;)?

  2. Kristina Bergdahl skriver:

    Såklart vi läser kan ju inte gå och sova förrän ni uppdaterat…eftersom inget i övrigt hörs från damen i fråga så är ju detta det enda livstecknet!! :)) Låter som om ni mår utmärkt därborta ser fram emot att träffas såsmåningom!! :))

  3. Sofia Lindberg skriver:

    Ni glömde att skriva hej till alla vänner…. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.