Dag 1 – Att lära känna

Var hälsade ärade föräldrar, släktingar och vänner!

Jag, Sverker, har fått äran att få skriva det första inlägget för 2012 års fjällkonfablogg! Jag är en så kallad K-2:a, jag konfirmerade mig här för två år sedan, så jag är alltså här för andra gången. Det har dock inte varit något hinder för mina förväntningar! Under hela helgen har det droppat in konfirmander – den första kom i fredags och de sista kom med flyget vid 21.40 idag. Så nu är vi alltså ett samlat gäng – alla är på plats och har kommit till ro.
Årets äventyr började med middag tillsammans klockan 17.00 (då nästan alla var på plats) där vi bland annat fick ett första smakprov på gårdens underbara mat. Efter det följde en hög med lekar och övningar för att alla skulle lära känna varandra. Vid lekarna var vi 16 konfirmander, 4 K-2:or och 4 ledare så det är många namn att hålla reda på. Men efter alla övningar tror jag vi har koll på de flesta, eller? Vi fick även lägrets första utmaning – ta med en pryl till samlingen och förklara varför man valde just den. Ett mycket bra sätt att få veta intressanta saker om varandra.
Ett gott och välbehövt kvällsfika intogs efter det och sedan åkte ett gäng ner till flygplatsen för att hämta de tre återstående konfirmanderna och den sista ledaren. Efter att de kommit till gården och fått lämna sina väskor på respektive rum samlades vi i kyrksalen för lite kvällsmys. Vi började med ännu en namnrunda för att de nya skulle känna sig hemma och sedan lite allmän information som är bra att veta. Efter det följde lägrets första andakt. Klas pratade om att alla skulle våga testa på kristen tro och drog paralleller till ett äpple. Du kan inte veta hur det smakar förrän du faktiskt har smakat på det. Så är det även med kristen tro – du måste testa på hur det är innan du kan bifalla eller avslå. Vi sjöng tre av sångerna som kommer finnas med under hela lägertiden och sedan var det dags för alla att gå till sängs. Konfirmanderna är självklart väldigt spralliga efter massor med nya människor och intryck, men nu är det till sist tyst i korridorerna här i Annexet på fjällgården. Nu ska även jag lägga mig och ladda för en ny händelserik dag imorgon!

Antagligen är det här det enda ni kommer att höra från just mig. Kanske blir jag citerad någon gång eller får någon anekdot någonstans men annars får ni ha en trevlig läsning under dessa tre veckor som enligt vår förhoppning kommer bli de bästa i våra liv!
Eder Sverker

 

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.