Dag 10 – Vid Njölpen

Måste... ha... vatten...

Stormkökstävling, upp och ner och upp och ner och upp och...

Grabbarna har ingen chans!

Gott med mat

Finmat uppe på fjället, med förberedelse kommer man långt

Ledare #5 tävlar mot konfirmanderna med sina nyfunna knopkunskaper

Du, det där är nog inte helt rätt...

Vogelmeister von Vogelsang; Den tyske fågellyssnaren

Hej Alla!

Jag skriver från igår (tisdag)

Vi blev väckta i tälten vid halv nio ungefär.  Då kröp vi upp ur sovsäckarna och åt gröt, varm choklad och mackor. Sen fick vi veta att vi skulle göra en solo-övning! Vi skulle gå upp en bit på ett berg (var och en för sig själv) en bit ifrån tälten, och komma ner igen när man trodde att det hade gått två timmar!  Man fick varken ha med sig klocka, kamera eller mobiltelefon. Men vi tog med oss liggunderlag, vattenflaska och varma kläder. Sedan när man hittat ett bra ställe att tillbringa sina två timmar på så var det bara att rulla ut liggunderlaget och lägga sig. Några började med att räkna sekunder, men kom efter ett litet tag på att det troligen inte skulle fungera att göra det under två timmar. Så istället så fick man titta på den fina naturen, filosofera, och kanske sova lite. En sak som blev lite jobbig, var att det började regna lite efter ett tag, men som tur var så regnade det inte jätte mycket i alla fall. Ingen kom tillbaka efter att dem två timmarna hade gått, utan alla kom ungefär mellan en och en halv och två timmar. Den som kom närmast (faktiskt precis på minuten) var Gustav!

Efter att alla var tillbaka till tältplatsen så år vi lunch, ”varma koppen” soppa och mackor. Under lunchen fick vi veta att en ny övning väntade. Denna gången en övning för hela gruppen tillsammans. Vi skulle gå upp på ett berg (som var 1223 m) utan ledare! Hela gruppen skulle gå tillsammans upp, och vi skulle ha ett bildbevis på att vi varit uppe. Men en påse bullar och var sin vattenflaska gav vi oss iväg! Ganska snart efter att vi hade gått träffade vi på ungefär 50 renar som korsade leden. Det var rätt coolt. Det kom en liten regnskur på oss på vägen upp, men annars var vädret bra. Uppe på toppen blev det bullfika, och sedan gav vi oss ner igen, nu på andra sidan av berget. På vägen ner åkte några av oss ner för lite snö som låg kvar, najs!

När vi kom tillbaka så var middagen klar! Det var makaroner och köttfärssås, som vi själva hade tillagat och torkat dagarna innan. Det blev riktigt gott! Efter middagen blev det disk, och sedan diskuterade vi i små grupper om hur de olika övningarna hade varit. Alla var nog överens om att det skulle vara skönt att göra en ”soloövning” hemma ibland, när man tog det lugnt och pausade ifrån vardagslivet. Efter det lekte vi en stund. Först var vi samurajer, och sedan dansade vi indiandans (vi lyckades kalla fram solen!)

När alla var varma efter lekarna gick vi upp på ett litet berg för att ha andakt. När andakten var slut så kom det en tysk fågelskådare vid namn Vogelmeister von Vogelsang (vart tog Oskar vägen?), och började prata om att någon fågel hade tappat bort tretton små ägg runt vår tältplats. Vi gick ner och började leta efter dem, och när alla var hittade såg vi att de var misstänkt likt chokladägg, så vi åt upp dem! Efter chokladäggen åt vi kvällsfika, och sedan blev det tandborstning och läggdags. Nu pratade killarna MINST lika mycket som tjejerna (och Oskar hördes mest). Efter ett tag kom vi tjejer på en väldigt rolig idé, så Emma L, Anna och Teddy smög fram till deras tält och skrämde dem! Sedan försökte killarna hämnas, men de lyckades inte så bra. Tillslut så tystnade det i tälten och alla somnade sött!

Hejdå! /Emma N

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2011. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.