Dag 9 – upp till Njölpen

Tjabba!

Diskussioner om hur man bäst slår ner någon (Dramatisering av den barmhärtige samariern)

På måndag in the morning blev vi väckta till en ny morgon klockan 8. Efter väckningen åt vi frukost och den var lika god som vanligt (gröt, fil och mackor). Den här morgonen fanns det en plats för lite eftersom Sofia kommit hit. Dagens lektion handlade om Jesus liknelser, vi blev indelade i två grupper där vi skulle dramatisera varsin liknelse. Min grupp fick i uppdrag att dramatisera ”den förlorade sonen”. Det skulle vara en slags modernisering av liknelsen.

André går igenom vad man ska ha med sig upp på fjället för övernattning

Det blev ganska bra till slut även om vi bara hann träna den en gång. Efter dramat fick vi en genomgång av vad vi skulle packa för våran två nätters fjälltur. Bl.a. skulle vi ha med ett extra ombyte för att sova.

 

 

Efter lektionen åt vi lunch, det var en väldigt god pyttipanna med stekt ägg. Därefter började packningen. Jag själv blev förvånad att det var så lätt att få ner allt. Sedan när vi var klara med packningen så åt vi en utsökt middag bestående av ”Palt”. Det var en ny upplevelse för Emma Ny, Lukas och Teddy som ”ALDRIG” hade ätit Palt förut. Den var inte det godaste de ätit men de har ju inte blivit uppväxta på det som vissa andra av oss 😉

De är inte alldeles förstockade. Här har de klarat den!

Hur många kilogram bär du? Jag bär i alla fall 18.

När alla var mätta och nöjda så gick vi ut på parkeringen för att packa ner den sista ”gemensamma” packningen bl.a. bröd, havregryn, o’boy och varma koppen. Därefter bar det iväg mot fjället med bil. Efter en timmas vandring därifrån vi blev avsläppta började vi traska uppåt för att komma till våran lägerplats. När vi var framme började vi genast sätta upp tälten. Killarna vann den duellen med hästlängder. Dock hade flickorna problem att hitta stenfria platser, men det är ingen ursäkt 😉 Vi väntade med att packa upp våra sovsäckar för att bevara värmen. Vi började koka upp vatten för att dricka o’boy och äta mackor till kvällsmat. Det var väldigt gott, men sedan var det dags att sova. Tjejerna verkade inte förstå att man ska gå och lägga sig när solen gått ner så de pratade på i någon timma till (Frida startade pratet). Sedan fick vi sova gott!

Gustav funderar på om han valde fel sovsäck

Vi ses bloggare 😉

Johan Hultbäck

 

 

En gruppbild!!!

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2011. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 9 – upp till Njölpen

  1. Sverker skriver:

    Går man alltid till Njölpen? 😮 jag som trodde vi var speciella…

  2. LedarAndré skriver:

    Sverker, du är alltid speciell oavsett vi alltid går till Njölpen eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.