Dag 5 – Uggligt värre

Tja tjo bloggen!

Tappra kämpar ordnar de blandade NT-böckerna

Klockan 8 blev vi väckta av Klas som fyller 52 idag. Vi åt en utsökt frukost som stärkte oss inför morgonsamlingen och våran lektion med födelsedagsbarnet Klas, på morgonsamlingen läste Oskar som vanligt ur Undercentralen med vissa röstförändringar. Morgonens lektion handlade om Nya Testamentets bokordning och Trosbekännelsen. Trosbekännelsen måste vi kunna utantill på konfirmationen och det känns jobbigt. Det var våran underbara morgon.

Dagens Skribenter får hjälp för att kunna stava lite bättre

Till lunch fick vi apelsin och morotssoppa som med positiv betydelse smakade som flytande Hawaiipizza citerat av Oskar. Vid lunchen sjöng vi för Klas första gången och höll ett femtitvåfaldigt hurrande.

Midsommaraftons skidutrustning uthyrdes efter lunch och alla fick en bit gul tejp på varje skidutrustningsdel, Gustav hade problem med namnen så han improviserade fram smeknamn som t.ex. Spliff (Klas) Marti (Mattias) JOO! (Johan). VI hoppas på bra väder samt ett fint åk.

Hökugglan som stirrade stint på oss som kom och störde honom i matförberedelserna (spaningen)

Sen gick vi ut på vandring efter Syterbäcken och vandringsleden hette Kungsleden som sedan grenades till Drottningleden, det var vackert 😉 Under vandringen såg vi en Hökuggla som satt alldeles still på en pinne men som en liten stund senare började skrika på oss. Och Oskar kastade av nån underlig anledning vatten på Mattias efter att han hade frågat om han var säker på vägen denna gång. ||Admin: Jag börjar känna mig lite mobbad här… man går 50 meter första dagen och helt plötsligt är tilliten som bortspolad!||

Vi kom hem runt fyratiden och skulle göra som hygieniska människor alltså duscha och det gjorde vi. Sedan åt vi en förträffligt god middag som bestod av potatismos och ugnsstekt korv och efter det en födelsedagstårta. Då sjöng vi för Klas ännu en gång men med färre hurrarop. Efter den förträffliga middagen hade vi en intressant lektion med Frida Morén som handlade om De Tio Budorden med en fördjupning i äktenskapsbrottet.

Ett mästerverk som avbildar huvudledarens vänsterhand; I CHOKLADBOLL!

Sedan åt vi kvällsfika och då hade bland annat Anna och Emma bakat en chokladbollstårta som var formad som en hand med ett halvt pekfinger (Klas hand).

Andakten var musikalisk och vi fick även tända ett ljus om vi ville. Några låtar som vi lyssnade på spelades av Casting Crowns.

Tjo chao!

Vi syns nästa gång bloggare.
/Johan och Mattias

Admin: Ni missar väl inte att ni kan följa våra turer genom att klicka på kartfliken här ovanför till höger?

Teddy på styv lina!

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2011. Bokmärk permalänken.

6 svar på Dag 5 – Uggligt värre

 1. Sverker skriver:

  Tårtan såg ju inte helt pjåkig ut… Men var inte vår godare? 😉

 2. Anita Nyholm skriver:

  Häftigt med hökugglan. Nu ska vi tänka på er och er coola skidåkning medan vi sitter här och binder fåniga blomsterkransar och hoppar runt stången.

 3. Lars-Åke skriver:

  Härligt med ugglor i fjällen, trodde dom bara fanns i mossen. Har hört varningar för en ny typ; nattugglor i pisten, så se upp….

 4. Annelie Gustafsson skriver:

  Tjena Brosan (Lukas) 😀
  Blir ju nästan avundsjuk på dig, när jag tittar på bilderna och läser 🙂 Själv jobbar man och sliter här hemma 😉 Hönorna mår bra förresten 🙂 , fem ägg fick dem härom dagen =) Vi är hos mormor nu 🙂 Dem hälsar till dig! =)
  Tänker inte säga att jag saknar dig och skämma ut dig 😉 Men det är tomt här hemma utan dig det måste jag säga ;P
  Ha det bra :d Detta kommer bli en upplevelse du aldrig kommer att glömma 🙂
  Kram! 😉 /Amanda 😀

 5. Lars-Åke skriver:

  Har linslusen André åkt hem. Han har ju ”bara” varit med på 2 bilder…. än.

 6. LedarKlas skriver:

  Vi har tvättat linsen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.