Dag 4 – En blöt vandring

Tja tjao bloggen!

Vi vaknade i vanlig tid. (kl 08:00) och kl 08:30 fick vi en väldigt god frukost! Sen så hade vi en andakt då vi fortsatte att läsa om Undercentralen.

Hela gamla testamentet på en rad konfirmander

André visar hur han gör sig vacker inför miss Persiens skönhetstävling där han ska tävla gentemot Ester

Sen var det lektioner som fortsatte ett handla om gamla testamentet, så nu kan vi nästan hela. Sen blev det en väldigt god lunch som bestod av ”sallad” och risotto. Efter lunchen så packade vi för en vandring nära norska gränsen. Vägen dit blev längre än vad vi trodde för Oskar körde vilse och på en grusväg och lyckades köra fast och fick käringstopp 5 gånger om, vi var helt förskräckta i baksätet och började undra om han hade ett körkort eller inte. ||Admin: Jag körde minsann inte alls vilse! Bara fel, så det så! Jag visste precis vart vi befann oss och varthän vi skulle! Och fastkörandet varade säkert i hela 2 minuter…|| Tillslut kom vi fram och började vandringen.

Visst är det här som stigen gick förra året? eller...

Gången vi gick på såg mer ut som en bäck än en stig. Emma lyckades tappa sin flaska i en bäck så André slängde sig efter den och lyckades fånga den efter den tredje gången.  Det regnade konstant under hela vandringen och när vi kom fram till sjön så tog alla fram sitt fika som vi hade gjort iordning vid frukosten och nån hade visst hällt i en hel salt burk i Andrés kaffe så han fick inte njuta av det som alla andra.

Den fuktiga vandringen mot Braket

När vi kom tillbaka så fick vi god middag som bestod av ris och köttgryta. Sen så bastade dom som ville. Efter det så var det dags för lektion igen. Då pratade vi om jordens skapelse, ledarna försökte sig på lite charader och det var en underlig syn. Sedan kom en glassbil för det visade sig att chauffören skulle sova här efter att han hade levererat glass till olika butiker. Som kvällsfika fick vi rostade mackor som vi inte har fått tidigare. Det va gött! Efter det var det dags för andakt, då vi fick höra André berätta om hur han blev kristen sen var det dags att borsta tänderna och göra iordning för kvällen och sova.  GÖTT! 😉

 

 

/Gustav och Lukas

Emma, numera kallad Marta, njuter av det vackra vädret vid Braket

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2011. Bokmärk permalänken.

12 svar på Dag 4 – En blöt vandring

 1. Calle Nyholm skriver:

  Skönt att höra att ni har det gott trots regnvädret. Med så många glada människor på ett och samma ställe kan det bara bli bra! Då klarar man en och annan felkörning.
  Men det där med kaffet berörde mig…det var en skymf. Som att förnedra det heligaste. Det var nesligt. verkligen. Stackars stackars André.

 2. Eskil Nyholm skriver:

  Jag anar en pågående kompott… först försvinner chokladägg, sedan saltar någon kaffet. Rena ”Död Snö”. Hm… Jag tror ni är för mycket i Gamla T, fullt av öga för tand där. Få se hur det blir om ni lyckas ta er till Nya T, med andra kinden.

 3. LedarKlas skriver:

  Vi skall prata om Gud och ondskan, och Rätt och fel, idag och har ju då ett utmärkt tillfälle att ta upp detta med hur man handskas med heliga ting, som kaffe och ledare mm. 😉

 4. Annelie Gustafsson skriver:

  Vad roligt att Lukas uppskattar??? kommentarer från sin mor. På söndag sätter vi oss i husbilen och åker norrut. I bilen är det data och TV-fritt. Tänkte jag kunde lägga in kommentarer till er på fjällkonfan 5-10/per dag nu över midsommar och liksom kompensera det hela. Vad tror du om det Lukas? Ha! Det där med kaffet var hårt. ……Vandringen såg väldigt blöt ut./// Annelie

 5. Oskar Johansson skriver:

  Jag tycker att alla bloggläsare skulle kommentera 5-10 ggr/dag så att vi får ännu mer action på bloggen

 6. Linda skriver:

  Måste bara säga att det är kul att läsa om era äventyr.
  Jag antar att André gjort sig förtjänt av salt i kaffet. Fast lite elakt var det.
  //Syrran.

 7. Sverker skriver:

  Kan man få gissa på att hon kallas Marta för att hon är lik er pluggkompis Marta här i Stockholm? 😛

 8. LedarKlas skriver:

  Du gissar helt rätt Sverker 🙂
  Men det är bara positivt eftersom vi gillar orginalMarta skarpt!

 9. Eskil Nyholm skriver:

  Aha, jag undrade varför ”Marta”. Därför, alltså.

 10. Ellen Gideskog Malmgren skriver:

  Hej! Teddy! Vi saknar dig här hemma. Det låter som att ni har det roligt där uppe. Vi ses snart.

  Helsningar
  LILLASYSTER!
  Även kallad MÖGELTROLL! 🙂 😀

 11. LedarAndré skriver:

  hej alla glada kommentatorer.
  Ja de var verkligen nesligt att som ledare behandlas så illa av våra kära konfirmander. Många saker tål jag men att just välja kaffet var skymf mot Skaparen själv. Ty han såg att det var gott… Dock kan det vara så att någon form av hämnd var tvungen att genomföras. Vi har ju trots allt inte talat om förlåtelse ännu. Kanske skall vi vänta med den lektionen till sista veckan så att jag får en chans att göra tillbaka på den icke oskyldiga ANNA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.