Dag 3 – Bibeln, samarbetet och chokladäggen

Hejsan!

Även idag blev vi väckta klockan halv åtta. Efter en utsökt frukost lyssnade vi på ännu ett kapitel av ”Undercentralen”. Mycket spännande! Sedan gick vi ner i källaren för att ha en lektion ledd av André. Han gick igenom Gamla Testamentet, vilka böcker det var och så. Vi fick lära oss de första historieböckerna genom att göra rörelser. Det var ett mycket bra sätt, för det var lätt att lära sig och att komma ihåg.

Till lunch åt vi fläskpannkaka, med lingonsylt och BETYDLIGT mer grönsaker än igår. Vi var lite oroliga vid morgonsamlingen att det skulle regna när vi var ute, men som tur var så var det uppehåll just då. Efter lunch gick vi då ut och fick göra olika samarbetsövningar. Den första övningen var att vi skulle träna på att prata och lyssna, därför fick vi kasta olika föremål mellan varandra, när vi stod i en ring. Det började med ett äpple, och det blev fler och fler saker. Till slut var vi uppe i nio saker. Det svåra var att föremålen var så olika, från en kryddburk till en rosa plastkamera.

Det var mycket action på den vänstra sidan av stocken

Andra övningen bestod av att vi skulle hitta ett rep på gården och sedan bilda en fyrkant med lika långa sidor av det. Det svåra var att vi varken fick se eller prata med varandra. De två första övningarna klarade vi av ganska bra, men på den tredje gick det inte alls lika bra. Balanssinnet var inte på topp, vilket försvårade våra chanser att klara av den, men vi hade i alla fall kul. Vi skulle kort och gott byta platser på en stock utan att röra marken.

I amazonas djungler måste man vara försiktig när man korsar floder. Gustav hade numera lyckats hitta jämvikten.

Nästa övning gick ändå ganska bra, fastän vi fick IG. Vi skull ta oss över ”pirayahavet” med hjälp av åtta plattor, som drastiskt blev fyra. Detta ledde till onda ryggar, värkande vader, krampande lår och onda tår.

Lukas höjdes till skyarna genom spindelnätet

Sista övningen klarade vi faktiskt! Uppgiften var att ta sig igenom ett ”spindelnät”, som den ondskefulla spindeln Frida vaktade. Nätet hade tio hål, vi var nio personer och varje hål fick bara användas en gång. Det knepiga var att vi inte fick röra nätet alls. Efter en del diskussioner sumpade vi vår första taktik om att Mattias skulle slänga sig genom ett hål. Istället bestämde vi oss för att samarbeta och då klarade vi övningen! Jippi!

Efter en väldigt god middag, som bestod av fisk och potatis, fortsatte vi med lektionerna som var ganska lika förmiddagens. Kvällen avrundades med en andakt ledd av Oskar.

Vi har även hunnit två gånger spela pingis med chokladägg i potten. Första gången blev Anna den lyckliga vinnaren, men andra gången försvann båda äggen mystiskt. Hur kan det komma sig, André?

Hejdå!

/Anna, Emma N och Therese

Två av dagens tre bloggare i sin (nästintill) vinnande pirayaflodsförtrupp

PS. Lukas ville så gärna att vi skulle hälsa till mamma Annelie att han uppskattar alla hennes kommentarer på bloggen. Han skulle med glädje se dig kommentera mer!

Admin: ps:et är överstruket av förekommen anledning då detta inte riktigt var hur Lukas formulerade det hela, men ledarna uppmanar ändå till starkt blogg-engagemang från läsarna. Alla föräldrar är välkomna att |genera| hylla sina konfaläsande tonåringar.

 

Det här inlägget postades i Dagbok 2011. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 3 – Bibeln, samarbetet och chokladäggen

  1. Anita Nyholm skriver:

    Nej jag kan inte låta bli… Det glädjer ett mamma-hjärta att höra att ni äter upp fisken med god aptit. Ät nu ordentligt så ni får mycket valuta för lägeravgiften. 😉

  2. LedarFrida skriver:

    Klart ni inte ska låta bli! Låt tangentborden glöda!

  3. Eskil Nyholm skriver:

    Det där med att kasta saker på folk om dom pratar i munnen på en lät intressant, kunde vara nåt att använda vid långbordet på midsommar. Eller hur funkade det egentligen, jag var inte med på det? Nyfiken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.