Dag 2 – Äventyr i backen

Hej!

Dagen började klockan 8 när vi blev väckta av ledarna. Halv 9 började frukosten inne i huvudbyggnaden. Frida, som är en av ledarna, övertalade mig (Emma) och Johan om att dricka kaffe. Jag kan erkänna att det luktar gott men smaken… Nja, ingenting för mig. Johan däremot tyckte att det smakade riktigt bra.

Oskar läser Undercentralen som inledning på dagen

Efter frukost gick vi upp till kyrksalen och lyssnade på när Oskar läste ur ”Undercentralen”, en bok som vi kommer att läsa varje morgon. När Oskar läst klart för denna gång tog Klas över. Han pratade om hur man måste ge Gud en riktig chans och ”man måste bita i äpplet för att känna smaken”. Sen gick vi ner till källaren där vi hade vår första lektion.  Vi fick beskriva hur vi tycker att Gud är och prata två och två om argument för och mot Guds existens.

 

Lunchen idag bestod av pasta och bacon, sallad fanns också på bordet – vilket inte uppskattas av alla konfirmanderna… Frida lyckades dock övertala dem om att äta lite i alla fall.

Hoppa inte över ån för att hämta vatten

Efter lunchen gav vi oss ut på vår första vandring. Vädret var helt okej. Det gick uppåt och uppåt och uppåt. Ända tills vi kom på att vi gått fel och var tvungna att vända. Bredvid vandringsstigen fanns en fors där de flesta provade på att dricka äkta fjällvatten.  Vi vandrade på ett tag tills vi kom fram till länken – som används på vintern av slalom- och snowboardåkare. Där togs några coola bilder på gruppen.

På ”kvällslektionen” såg vi film, Bruce

Tuffa gruppen äger fjället

den allsmäktige. Innan filmen fick vi en fråga av Klas. Vad skulle vi göra om vi var gud?

Kvällen avslutades med en lugn andakt som innehöll sång, gitarrspel, en livsberättelse mm.

/ Teddy och Emma L

Medsols; I den lila kepsen Frida (ledare), Johan, Mattias, Gustav, Oskar (ledare), Lukas, Anna, Emma N, Emma L, Therese och Teddy

Det här inlägget postades i Dagbok 2011. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 2 – Äventyr i backen

 1. Daniel Jaede skriver:

  Hej,
  fina bilder, bra blogg!
  ska bli intressant och höra vad ni kom fram till, om ni var Gud…

 2. Annelie Gustafsson skriver:

  Hej!
  Ni verkar ha det kul. Här hemma är det tomt utan Lukas.
  Vad ska ni göra i Midsommar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.