Dag 1 – Ett nytt gäng!

Hej föräldrar och andra intresserade!

Vad roligt att ni har hittat hit till vår fjällkonfablogg!

Idag har vi, mycket spända och förväntantsfulla fått träffa våra nya vänner här på SMU Fjällgård. I tre veckor framöver ska vi gå ut på fjället, läsa bibel, lära oss vad kristen tro innebär och ha riktigt, riktigt roligt tillsammans.
Efter en tre timmar lång biltur kom jag och två andra av mina ledarkollegor fram till SMU Fjällgård i Hemavan. Väl framme upptäckte vi att nästan alla konfirmander kommit fram före oss så vi såg till att snabbt hälsa på dem innan vi fick det efterlängtade eftermiddagskaffet.

Iordningställande av lektionsrum, inpackning av personliga ägodelar samt hämtande av ankommande konfirmand skedde innan middag (eller om man hellre föredrar det; kvällsmat). Klockan 18.00 satte vi så igång med lärakänna-lekar för att lära oss allas namn, och tänka sig att till och med vi ledare klarade av detta.

Två fötter i marken

Två fötter i marken

Vi gick vidare med diverse roliga lekar, som den här till höger där 6 personer skulle lyckas med konststycket att endast låta två fötter röra marken.

En annan grej som vi gjorde var att bland en hel hög av bilder välja en som skulle representera oss själva. Undertecknad valde en bild på en gosse som vänt en tallrik Spaghetti och köttfärssås över huvudet.

Bilder

Bilder

 

En spännande eftermiddag och kväll har det definitivt varit. Många första intryck och många nya människor.

Med dessa deltagare kan det inte annat än att bli ett kanonläger. Och i morgon kommer vi att få köra vår första heldag som sedan ett par av konfirmanderna kommer att sammanfatta på denna blogg. Vi hörs!

/Ledar-Oskar

Ps. Om du vill få uppdateringar om när det kommer ett nytt inlägg på den här bloggen så kan du antingen gilla oss på Facebook här till höger eller lägga till adressen https://fjallkonfa.se/?feed=rss2 i din föredragna RSS-läsare. Annars så kan du ju alltid surfa in vid kl 23.30 då dagens blogg för det mesta kommer att ligga uppe. ds

 

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok 2011. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 1 – Ett nytt gäng!

  1. Anita Nyholm skriver:

    Hej på er! Ni ska veta att många tänker på er! Det ska bli jättespännande att få följa er här. Jag ska inte skriva för många inlägg, (vill ju inte verka ”pinsam”), men läsa kommer jag göra. Kram från Emma (västergötland)s mamma Anita. (Visst var det två Emma?)

  2. LedarFrida skriver:

    Anita, du får kommentera hur mycket du vill! Vi älskar att få kommentarer, särskilt från föräldrar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.