Dag 22 – Flaggstång, konfirmation och tårar

Så tog så tre fantastiska lägerveckor till sist slut. Och vilken härlig avslutning det blev när hela gården fylldes av syskon, föräldrar, mor- och farföräldrar och andra anhöriga! Visserligen var det med lite blandade känslor dessa mottogs eftersom det innebar att lägerbubblan skulle spräckas men ändå gott att få se dem och krama om dem igen.

Ryktet säger att alla konfirmander inte heller denna natt somnade vid läggdags… ryktet säger också att några killar försökte busa med tjejerna vid 2-tiden genom att väcka dem, men misslyckades…
På morgonen vaknade alla till en märklig syn, då en flaggstång, och en hel del andra saker, hade tagit sig in utifrån och fyllt korridoren där alla sov. Som tur var så städade killarna upp detta och lyfte försiktigt ned flaggstången och de andra grejerna igen efter frukosten.

Sedan var det dags att ta på sig kåporna och fixa till det sista inför konfirmationsgudstjänsten. Där dansade och sjöng konfirmanderna så intet öga var torrt. André predikade och övriga ledare hjälptes åt med konfirmationsakt och bibelminnesutdelning mm. innan hela gänget tågade ut för gruppfoto på gräsmattan.

Sedan togs det minst 6472 bilder till av de anhöriga innan vi samlades till festlig lunch inne i matsalen som gemensam avslutning tillsammans med familjerna. Efter några tacktal så samlades så hela lägergänget till en avslutande, tårfylld, kramring innan det var dags att packa ihop alla personliga saker, städa rummen en sista gång, säga hejdå och åka hem.

Vi ledare säger tack för denna gång och är återigen så oerhört imponerade över att 20 individer från hela landet, som inte känt varandra innan, så snabbt kan bli en närmast oskiljaktig grupp med djup gemenskap. Ni har för alltid tagit en plats i våra hjärtan och vi vet att Gud är med er var ni än är!

/Ledarna gm Klas

Det här inlägget postades i Dagbok 2022. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 22 – Flaggstång, konfirmation och tårar

  1. Maria Johansson skriver:

    TACK ! För ännu en härlig konfaavslutningshelg 👏🥰👏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.