Dag 19 – Prov, mångkamp och hamburgare

Dag 19

Dagen började som vanligt med att en av ledarna kom in och väckte oss. Idag var det Hanna som väckte oss med ”Dansa pausa”. Efter den mycket trevliga väckningen kom alla ner bara någon minut sent till frukosten. Framför allt förvånade var vi när vi såg Erik vaken vid denna tidpunkt då han brukar sova fram tills någon drar ut honom ur sängen.

Efter frukosten var det lektion och äntligen kom det fruktade provet. Provet var som ledarna hade sagt att det skulle vara, riktigt svårt, men alla klarade det och det avlutades med en efterlängtad pingis match.

Sedan var det rast och lunch. Lunchen bestod av Gulasch soppa och till efterrätt Pannkakor. När alla var mätta och belåtna började vi städa. Vi städade de tilldelade områdena och efter det körde vi femkamp. Vi delades upp i fyra lag och tävlade. Grenarna var Potatis på sked i mun, Äggkastning, Tampong i vattenflaska, Irländsk julafton och Apple bobbing + socker i mjöl.

När femkampen var klar gick vi in och åt middag potatis och fläsk karré. Och med middag klar tänker man säkert: ”Men nu måste det vara slut på tävlingar och aktiviteter på dagen” men nej, för nu var det Bäst i test. Nu delades vi upp i fem lag med fyra man var. Sedan delade ledarna upp sig en för en, och et var stationerna. Sedan började vi, vi körde i cirka en timme och sedan var det prisutdelning. Priset var nämligen det bästa man kan tänka sig, en dumle kola. Fast det uppstod ett problem, två lag hade samma poäng. Så alla gick upp i matsalen där den riktiga finalen skulle utspela sig. Det gick till på visat att lagen satte sig rygg i rygg och väntade på en brödrost som rostade bröd. Man skulle stå upp så länge som möjligt. Fast om man stod när brödet åkte upp förlorade laget. Så laget där alla spelarna stod upp längst utan att stå när brödet kom vann. Laget som hette någonting i stil med ”Det unika och bästa laget” vann.

Och med en dag som den är så var det hamburgare till kvällsfika. Fast dagen är ännu inte klar då vi fått klar tecken att vara vakna till 01:00 i natt. Det var allt för idag, tack och Hej!

Av Anton och Isac

Det här inlägget postades i Dagbok 2022. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 19 – Prov, mångkamp och hamburgare

 1. Barbro Nilsson Magnusson skriver:

  Tack alla konfirmander för era fina, roliga, innehållsrika blogginlägg och fina bilder!
  Varje dag längtar vi till ”nästa avsnitt”! Ha det bäst nu några dagar till på läger!!!

 2. Stina+Sidwall skriver:

  Kära konfirmander!
  Era inlägg är dagens höjdpunkt! Tack för roliga, detaljerade och innehållsrika beskrivningar! Det känns lite som att få vara med.
  Förstår att det kommer kännas tomt efter denna tid tillsammans. Bevara tiden i minnet och kanske blir det en återträff någon gång…
  Stina, tacksam mamma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.