Dag 16 – Gryttind, Kyrka och Församling

Hej allesammans! Idag så är det Rasmus och Matilda som har hand om dagens blogg.

Idag på morgonen vaknade vi kl 8 av norska skidåkare som åkte igenom våra rum. Vi käkade frukost som vanligt vid halv 9, gjorde våra mackor till dagens lite längre tur. Vi fick skippa morgonlektionen för att packa våra väskor och förbereda sig för att fara på en längre tur i Norge till berget (vi har glömt vad det heter). Gryttind för de som undrar.

Vid 10 tiden satt vi i våra bussar, att ta sig dit tog ca 45 min och vi passerade även Atoklinten som vi besökte i början av lägret. Vi lyckades att oss över gränsen helt utan bli tagna av norska vakter vilket var skönt. Vid 11 började vi våran relativt långa vandring.

Vi gick genom myrmark och behövde vada över en ström bäck, vattnet var förövrigt iskallt. Typ vid ett stannade vi nedanför toppen vid en mycket fin sjö och tog en fikapaus tills vi fortsatte vandringen hela vägen till toppen. det var mycket brant väg ovh även ett par får här och där, men alla tog sig upp tillslut.

Efter ett tag började vi vandra ner till sjön där vi lagt all våran packning, och nästan alla badade i den inte så kalla sjön där uppe. Vi åt upp våra mackor som lunch och började att gå ned igen vid (vi minns ej tiden), trots det mycket varma vädret var bäcken fortfarande iskall. Vi tvingas även att hälsa från Nathan hur stilig han var när han badade, enligt sig själv. 🙂

Väl hemma möttes vi av ett vackert skapande av upphängda tofflor mellan flaggstången och ett fönster.

Middagen var sedan underbar, köttbullar med potatis och brunsås. Under kvällens lektion pratade vi om kyrkan och församling, och vad dem orden står för, alla var trötta så även ledare Oscar tappade fokus och lektionen blev inte speciellt lång.

Kvällsfika satt fint som vanligt, och de var en mysig andakt som ledare Lova höll i.

Nu orkar vi ej skriva mer och går och spelar pingis istället, vi måste även checka så ingen busat och lagt pasta i sängarna igen. Ha en trevlig kväll du som läser och en god nattsömn!

Hälsningar Matilda och Rasmus!

Det här inlägget postades i Dagbok 2021. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dag 16 – Gryttind, Kyrka och Församling

 1. Namrron skriver:

  Fåren var norska undercoveragenter så imorgon kommer fakturan!!!

 2. Carin Burstedt skriver:

  Så härligt ni har.

 3. Erika Burstedt skriver:

  Vackra bilder från vad som ser ut att vara en härlig, men varm, tur.
  Skönt att de som var kvar hade något att göra 🙂

 4. Maria Johansson (har med Klas och Oskar att göra) skriver:

  Nice låååååååååååååång dag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.