Dag 18- Lucia, Grotta & Mission

Tjolahoppsan bloggen! 
Idag är det Johan och en nuvarande Moa (Noa) som skriver bloggen.

Vi kunde valt att kolla på denna fina utsikten men istället valde vi en grotta
Övning i perfekt cirkelformation

Vi väcktes denna morgon med ett vackert luciatåg! På frukost sa Klas åt oss att vi skulle vara klara för att åka på tur om 25 min. Då blev det fett stressigt och folk hann PRECIS till morgonandakten! Efter det traskade konfirmanderna till bussen och for iväg till Kåtaviken. Där fick vi en guidad tur av Lovas farsa, Mojo. På vägen upp så visade Mojo oss typiska tecken på hur ett område ser ut när det kan finnas grottor där. 

Här lär vi oss att hitta grottor, kan vi kanske hitta den nu?
”Vet någon var grottan är?”
”Här ser ni ett hål.”
Den pyttelilla grottingången som alla tog sig igenom

När vi väl kommit upp så delade vi in oss i tre grupper som gick enskilt in i Östra jordbäcksgrottan. Medan de andra väntade så blev de maffia och Ninja, där Johannes slog Alfred i nyllet. Eller aa inte slog men nuddade sjukt snabbt. Grottan var VÄLDIGT trång men med hjälp av Mojo så gick det som smort.

”Alla som har glömt o’boyen räcker upp en hand”

På hemresan så blödde Linnea A så mycket näsblod att ledarna var rädda att hon skulle svimma av (kan vara en lätt överdrift)! Hon blödde så mycket att grupp tre kom riktigt sent till middagen. Men det gick bra och Linnea mår prima med hjälp av glass, tamponger och typ 118 rullar med papper. Till middag blev det ris & kyckling, men för Hannaz var det ju såklart sås med kyckling. På kvällslektionen så pratade vi om mission och gick igenom de senaste dagarnas blogginlägg. 

Åh min favoritgrotta
När Rasmus inser att han glömt hjälmen

Nu ska vi dra oss iväg till kvällsandakt! Tack och hej leverpastej. 
Moa och Johan <3

Lova lär ut sin far hur man går på grottur
Det här inlägget postades i Dagbok 2019. Bokmärk permalänken.

5 svar på Dag 18- Lucia, Grotta & Mission

 1. Helena skriver:

  Blodet droppar, blodet droppar…
  En gammal känd historia. Jo nog har Linnea svimmat av sitt näsblödande, hon landade i diskmaskinen så luckan blev sned (då hade hon blött minst fem ggr/dag 30 min/ggn rinnande inte droppande). Bränt i näsan på henne har vi gjort flera gånger, så nu blöder hon knappt alls när hon är förkyld. Doktorn vill inte bränna fler gånger för då får hon hål i väggen mellan näshålorna och hur går det då när man snyter sig??? ? Kom igen nu ledarna, va inte så blödiga! ?

  • Klas Johansson skriver:

   Vi är inte blödiga, de är Linneas näsa som är blödig, ööö… jag menar blodig, eller blöder 😉
   Vi gör vårt bästa för att ta hand om henne 🙂

 2. Rikard skriver:

  Säkert någon blodsugande fladdermus som gladdes åt besöket i sin grotta ?

 3. Andreas skriver:

  Jag vill också besöka en grotta!

 4. Anna skriver:

  Hur går det för sjuklingen? Hoppas han kryar på sig snart så att han kan vara med de andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.