Dag 17 – Dunken, mord och vuxenprat

Tjena hejsan bloggen, Kent å Åsa-Krister här

Ehhm hmhmhm… Frukosten bestod av gröt och mackor. Sedan hade vi som vanligt lektion (om helig ande) och lunch.

Moa ”hmm nu då?”
Engla ”Kanske måla lite på Alfred!”
Alfred ” Ja det blir kul”

Efter det lekte vi Dunken på fjällgården. Nej vänta, det gjorde vi inte (härefter kommer en hel del tillägg från Ella och Johannes då konfirmanderna verkar ha tänkt lite för mycket på Kerstins goda mat istället för att ta in vad som hänt under dagen). Först samlades vi i brasrummet och fick höra om ett mord. Det skedde på det svenska herrlandslaget i backhoppskyttes lagkapten Ulf Range. Mordet skulle vi sedan lösa i små grupper, genom att fråga all personal och gästerna på Grönlidens lågfjällshotell.  På hotellet bodde både det svenska herrlandslaget i bakhoppsskytte och det norska damlandslaget i uppförs sprint.

Vem löser gåtan först?
Det norska landslaget i uppförssprint snör på sig pjäxorna

Trots helt suveräna utklädnader och otroliga norska dialekter lyckades vi ändå lista ut att rollerna bara var ledarna, och hotellet vår fina fjällgård. Men mordgåtan var lika skräckinjagande (trots att den ju faktiskt var helt påhittad) för det, och efter mycket om och men fick vi tillslut höra vad som hänt under natten.

”Burken för mig 123”
Hur många konfirmander ser ni gömda här?
Rasmus har inte förstått att det där inte är en skateboard

Då mordgåtan var löst fick vi gå ut och springa av oss lite. Det var ju nu vi körde några intensiva omgångar av burken/dunken/pantburk (kärt barn har många namn). Därefter var det middag, och på lektionen hade vi vuxensnack och frågor om relationer och sex mm. Det var både skratt och seriöst när vi pratade i grupper, tjejerna och killarna för sig. Och därefter tillsammans. Sedan såg vi en liten film om te.

Hejsvejs
Mvh. Ivan å Linnea
(och så Ella och Johannes förstås)

Det här inlägget postades i Dagbok 2019. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 17 – Dunken, mord och vuxenprat

  1. Andreas skriver:

    Tjena hejsan! Häftigt att träffa landslaget. ?

  2. Helena skriver:

    Jag är visst efterlyst i hela norden då mitt svar på gåtan ”var håller mamma hus!?” är att hon ligger i träningsposition för framskuttskanonisering, ny gren inför kommande OS, otympliga spelen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.