Dag 6 – Morden på midsommar

Tjaaaa Tjaa Tja… HEEEJ idag är det Isak och Tilda som skriver bloggen 🙂

Idag är det inte bara midsommarafton utan också Englas födelsedag,

Födelsedagsbarnet på lappjakt

Vi började dagen med väckning av en Minion på jakt efter sin banan (Oskar). Sedan hoppade vi in i kläderna för att äta frukost. Efter en riktigt god frukost med bland annat sång för Engla gick vi ut för att bygga midsommarstången (Och Engla). Efter ett tag med hårt arbete fick vi ett väldigt fint resultat 😉

Under vårt hårda arbete skedde en tragedi, EN FÅGELUNGE HITTADES DÖD! ;( det blev en liten begravning där Isak, Nils, Ivan, Johan och Engla var närvarade. Efter det blev det dans runt våran fina midsommarstång!

Surra surra surra!
Hanna och Moa
Mm va gått det luktar!
Ellen och Alva

Efter en god traditionell midsommarlunch med bl.a sill och potatis så blev det dags för Hemavans årliga fototävling, där skulle man fota vissa grejer som stod på ett papper. Vissa av oss fick leka fisk på Icas golv med en lax i famnen (Tilda). Vi körde massagetåg med en främling, Sambatåg med många främlingar, tog foton med bilar och söta tanter från Norge, jagade renar och kom fram till att man kan bli ren i duschen ;).

Konfirmander som bär midsommarstång
Är det en eller två midsommarstänger?

Efter denna tävling så blev det dags för middag där vi fick hemmagjord pizza. Sedan körde vi Jeopardy och Kalle Kaos där Lovas grupp vann efter en lyckofråga. Nu ska vi snart gå och lägga oss, nej juste vi få va uppe till 01:00 eftersom att det är midsommarafton 😀

Kan det vara Oskar som säger något klokt?
Kolla vilken staty!

// Tilda & Isak

Det här inlägget postades i Dagbok 2019. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dag 6 – Morden på midsommar

 1. Andreas skriver:

  Det är 2 midsommarstänger fast ena är kortare än den andra. Inga mord hoppas jag!!!!

 2. Helena skriver:

  Åh jag älskar morden i midsommar! ?
  Ni verkar ha mycket bättre väder än i Gällivare, här ÖSER det ner …
  ?☁?☔?☁??????
  Superfin stång ?

 3. Mormor G skriver:

  ni använde morfars midsommarstångstrick ser jag.

 4. Faster Carro skriver:

  Dansade ni runt båda stängerna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.