Dag 18 – Kastruller, glaciär och vattenrutschkana

Tjenare bloggen, Samuel och Marceline här!

Idag blev vi brutalt väckta av vår kära K2:or tidigare än vanligt. De spelade hög musik och gjorde oväsen med kastruller. När alla hade vaknat till liv och samlat sig lite gick vi och åt frukost. Frukosten serverades klockan 8.15 idag eftersom vi skulle ut på glaciär tur. Efter frukosten gick vi ut till annexet för att ta våra saker. 

Klockan 9.00 var det avfärd mot glaciären. Det tog cirka två timmar bussresa till startpunkten av vår vandring. Resan var guppig men ingen spydde som tur var. När vi var framme fick vi isyxor och selar som vi skulle använda på glaciären. på vägen upp fick vi massor ut av rolig information om allt av Mojo. Tack för det Mojo! (PS vi älskar din köttfärs!). Vi fick bland annat lära oss om Norges vattenkraft. 

När vi hade gått upp till ett litet kärn fick vi äta lunch. Det var välbehövligt. efter det gick vi vidare till glaciären. Där bytte vi om och sedan fick vi info från Mojo vad man skulle tänka på. Sedan gick vi ut på glaciären. Ett led leddes av Mojo, det andra av Klas som skulle stanna och fota varannan meter. Mojos led hade inga problem för det mesta. Klas led hade däremot ganska mycket problem men det gick bra. Vi fick se massa coola saker bland annat en rolig vattenrutschkana, en uppåtgående isbrunn och en vanlig jättedjup isbrunn (åtminstone 25 meter djup). 

När vi hade kommit av isen åt vi middag i form av mackor (igen!!!). Sedan började vår färd neråt. På väg ner stanna vi jättemånga gånger för att ta gruppfoton. Då hade Mojo och Klas en diskussion om vad som var bäst Canon eller Nikon (rösta i kommentarerna!). Vi kom ner till bussen vid typ 18.00. 

På tillbaka resan var många trött. Vissa kunde sova andra inte. När vi kom hem fick vi spagetti och köttfärssås. Efter mat var det andakt där vi bad, sjöng och tände ljus. Sedan var det god natt. efter tandborstning var det som vanligt kramkalas och sen låg alla i sängarna. 

Dagens citat: Det är sten i alla MINA saker!!!! av Simon efter glaciärturen. (det var jättekul när han sa det bara så ni vet)

Puss hej! Samuel och Marceline. 

Det här inlägget postades i Dagbok 2018. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 18 – Kastruller, glaciär och vattenrutschkana

  1. Eva L skriver:

    Ännu ett fantastiskt äventyr! Tack att jag har fått följa alla era dagar på konfalägret i den här bloggen! Ser fram emot att få träffa er på riktigt.

  2. Allan skriver:

    Nikon, så klart.

  3. Canon är alltid bäst skriver:

    Canon!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.