Dag 17 – Wallace, grottor och kärlek

Hejsan svejsan, idag ska Laban och Tuva skriva om denna fina dag.

Allting började med att en galning (Edit K2: aka Oskar, Klas son) sprang och skrek ”WALLACE ” eller något liknande. Det var fruktansvärt enligt Tuva. Sen var det frukost men det kunde ni nog redan lista ut. Vi gjorde lunch på frukosten men mackorna räckte inte riktigt meeeeen!, det löste sig iallafall. Efter frukosten, man kan även kalla det för morgon macka eller något likande så hade vi morgonsamling. Kan ni gissa vilken bok vi läste? (undercentralen) Vi bad lite tillsammans efter vår lilla sagostund, sen så sprang vi ut till annexet och packade/ gjorde oss klara för avfärd. 

Vi åkte buss i ungefär 40 minuter innan vi var framme vid Kåtaviken. När vi klev ut ur bussen fick alla en cool overall att låna, pluss ett par vantar och en hjälm. På vägen till grottan så undervisande Mojo oss om olika grott-relaterade saker. 

När vi var framme så fikade vi och sedan så gjorde den första gruppen sig redo att kliva in i grottan (Edit K2: konfirmanderna var uppdelade i två grupper när de skulle ner i grottan). Medans man fick vänta på sin tur att gå ner i grottan så fick vi ett papper med roliga utmaningar. (Laban är en bra grottmänniska) 

Grotturen var spännande, lite läskig och blöt. Det går inte riktigt att beskriva upplevelsen i grottan, allt jag säger är att du borde prova det själv.  

 

Sedan var det dags att återvända hem igen 🙁 . När vi var hemma igen så åt vi kyckling och ris, Tuva var väldigt besviken på den ”starka” såsen hon hade köpt… eftersom den inte alls var stark. Efter middagen så pratade vi om kärlek, vi fick också höra om André och Sayuris kärleks-historia. 

Innan kvällsfikat så provade vi på stegjärn som vi ska använda till vandringen imorgon. Sen så tog vi lite kvällsfika och satte oss nere och skrev blogg. Det var allt! Nu är det andakt och sen så ska vi packa innan vi beger oss till sängen. 

Gilla och prenumerera och kommentera gärna. 

//Tuva och Laban

Det här inlägget postades i Dagbok 2018. Bokmärk permalänken.

5 svar på Dag 17 – Wallace, grottor och kärlek

 1. Monika Furukärn skriver:

  Så spännande med grottvandting. Själv avstår jag nog helst dessa trånga och fuktiga utrymmen… Nu räknar vi ner tills vi ses igen, längtar sååå. Ta det vackert i morgon och glöm inte solbrlllor?. Kram Labans mor?☀️. Här har vi 25-30 grader varmt…?

 2. Eva L skriver:

  Ni är så modiga!

  Vad det gäller bilder så skriver ni så målande att det går bra ändå 🙂

 3. Ellas mamma Gertrud skriver:

  Hej! Nu är det bara några få dagar kvar tills vi kommer upp. ? Som Labans mamma skrev tidigare så har vi närmare 30 grader varmt och sol varje dag. Puh! Det ska bli riktigt skönt att komma till Hemavan och lite mildare väder. Såklart ska det bli härligt att komma upp och träffa Ella igen (och er andra med såklart). Väl mött! Kram mamsen ❤️

 4. Farmor skriver:

  Grottvandring måste Farmor pröva på!

 5. Elina skriver:

  Tuva !! mamma ska fixa starkare sås och jag vill gärna se farmor gå in i grottan, ni träffade möjligtvis inte Batman där i grottan ?? ?????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.