Dag 7 – Pizzafrukost, födelsedag och en nervpirrande fotbollsmatch

Hej alla våra fans!!!

Ebba och Igor här!

Dagen började med att vi sov. Eller i för sig, eftersom det var midsommar var vi TVUNGA att vara vakna till 00. Vi hade sovmorgon till klockan 12 men den enda som lyckades sova så länge var Samuel. Good work mate!

Hur som haver, idag är det Klas 59e födelsedag och vi bestämde oss för att fira den. Kladdkakor och chokladbollar var inblandade tillsammans med ett OTROLIGT fint kort och en personlig kaffetermos. Alltsammans fixades under sovmorgonen med gemensamma krafter.

De flesta skippade den förenklade frukosten som serverades klockan 10 och gick därför direkt in på lunchen vid 12-snåret. Då serverades pizza med något kebabliknande och paprika på.

Direkt efter lunchen överraskade vi Klas med fikat och presenten, och sjöng för honom. Han kramade oss efteråt så vi tippar på att han blev glad.

Lyckligt ovetande flög Mörkrets Furste in över Hemavan och oss. Det var STÄDDAGS! Betryckt gick vi till våra städområden. De två vredesfulla timmarna som vi var tvungna att genomlida krävde både vårt tålamod och vår arbetsförmåga. Vissa arbetsområden (läs brunnsrensing i annexets alla duschar) fick nästan de utvalda konfirmanderna (läs Marceline och Ebba) att kräkas. I respekt för er har vi inte tagit med någon bild på brunnarnas innehåll här på bloggen. Men vi kan garantera att de var horribelt äckliga. Alla kämpade dock bra och vi var klara på utsatt tid.

Under städtiden torkade vi också mat till övernattningsturen vi ska göra nästa vecka. Igor tyckte dock att det var helt onödigt att göra det så långt i förväg. Men han kämpade på med sina morötter ändå!

Klockan 15 hoppade landslaget (vi) in i lagbussen och for ner till  nationalarenan. Där spelade ”konfirmanderna – 3 konfirmander” mot ”ledarna + 3 konfirmander”. Första halvleken leddes av ”ledarna + de 3 konfirmanderna” med 2-1. Sedan 12 minuter in i andra halvlek så var det mycket nervpirrande tills ”konfirmanderna – de 3 konfirmanderna” gjorde 3 utomordentliga mål på raken. Matchen vanns alltså av ”konfirmanderna – 3 konfirmander”.

 

Efter matchen tog vi bussen tillbaka (vissa sprang dock) och gick direkt till matsalen där vi sjöng en kort tackbön och sedan började ta av maten. En blandad kompott serverades i form av köttbullar, köttfärssås, grönsaksbiffar, potatisgratäng och grönsaker. Det smakade sannerligen bra!

Mellan middagen och kvällslektionen städade några sina rum och de resterande fick en frikvart.

Kvällslektionen hölls av Marta som pratade om gudstjänst och nattvard. Vi läste i vår Con Dios- bok och körde Heta stolen. Lektionen var intressant. En annan intressant sak var att Ebba och Igors biblar insåg att de var tvillingar som blivit bortadopterade vid födseln. Vi gläds med dem eftersom de nu har anträffat varandra!

Klockan 20 började som ni säkert vet den riktiga VM-matchen (mellan Sverige och Tyskland) och lektionen tvingades avbrytas. De flesta följde matchen med spänning innan kvällsandakten började. Klas delade en fin historia om en av hans starkaste upplevelser med Gud. Den utspelades i en HKK-sal. Vi tände också ljus och sjöng flera lovsånger.

Nu är kvällsfikat i full gång och vi sitter här och summerar dagen. Självklart vill vi dela några ”dagens”:

Dagens citat: ”Alltså, Gud bryr sig ju inte om ifall vi kommer i trasor. Han bryr sig bara om att vi är där” av Laban, när vi diskuterade om man behöver vara finklädd på en gudstjänst.

Dagens oklaraste diskussion: ”Får man ha sex i kyrkan?”. Vi kom dock inte fram till något vettigt.

Dagens outfit: Igors Polarn O. Pyret – pyjamas.

Vi vill förmedla till våra medmänniskor (alltså ni- läsarna) att vårt ordval har varit lite speciellt. synonymer.se kan ha något att göra med det 🙂

Please like and subscribe, and leave a comment!

// Igor och Ebba

Det här inlägget postades i Dagbok 2018. Bokmärk permalänken.

6 svar på Dag 7 – Pizzafrukost, födelsedag och en nervpirrande fotbollsmatch

 1. Thomas o Eva skriver:

  Grattis på födelsedagen Klas!
  Grattis till tvillingbiblarnas återförening!
  Grattis till Samuel som kunde ta tillvara på hela sovmorgonen!

 2. Anna Westerlund skriver:

  Ni verkar haft en aktiv och spännande dag! Ni tar fina bilder på varandra!
  Anna

 3. Fredrik Westerlund skriver:

  Ebba verkar ha tagit ett stort steg i sin utveckling, rensa golvbrunnen i duscharna!

 4. Maria Johansson skriver:

  Hihihihihi
  Igor och Ebba är sannerligen författarvirke. Bra jobbat och en klart varierat dag även … om den började kl 12 eller just några bak-och-fixa-paket timmar innan.

 5. Mimmi skriver:

  Mycket rolig och innehållsrik text! Tack! Synonymer.se är ju toppen att använda. Dessutom så växer ju ens ordförråd när man använder den sidan. Gör ni plankan på bilden på instagram? Och sedan fotboll och löpning! Bra med träning, fjäll och konfa på samma gång. Och viktiga diskussioner om klädsel och sex. På min tid fick man inte ens diskutera sådant! Vem lagar all den goda maten? Gratulera Klas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.