Dag 8 – Safari, gudstjänst och laxfjället

Hej. Hur har ni det där ute i världen?

Imorse var K2:orna ute på spaning (edit K2: vi hade safariväckning idag) vi hade där dem bland annat fick se en grupp av magnifika varelser, dvs konfirmanderna. Man fick till exempel se en Igor på spaning efter en plats att vakna på och en Ebba trött efter gårdagens äventyr. Däremot hade man inte turen att se en vild Laban då den går upp tidigare än de flestas morgontimmar.

På morgonens lektion fick vi lära oss alla nya testamentets böcker utantill på ungefär 30 min. Efter det åkte vi buss i ca 40 min för att vi skulle på en gudstjänst i Vajtjajaurekappel (lycka till) där vi träffade en annan grupp vilda varelser. En flock med samiska konfirmander som utnumrerade oss trefalt, så många. Vi fick sjunga sånger på både svenska och på samiska (med det så menar vi en låt på svenska och resten på samiska). Efter Gudstjänsten åt vi upp våran föda, bestående av pizzarester från den föregående dagen och mackor. Runt vårat tillfälliga revir fanns det både inkräktare och parasiter i form av myror och myggor, hundratals sammanlagt.

När vi ätit upp våran föda hoppade vi in i våran magiska färdmedel som på något sätt förde oss till  Laxfjället, 1/4 somnade innan vi ens kommit fram. Där tog vi oss tiden att utforska toppen. Halva gruppen gick ända upp till toppen medans den andra halvan stannade kvar och kollade på dem, med hjälp av den märkliga arten Klasus-drönarus (edit K2: Klas flög med drönare uppe på fjället).

Just Igor i flocken var lite extra rädd för att bli blöt både på upp- och nervägen till toppen men kunde inte motstå att plaska ändå. På vägen hem till lyan somnade samma del av flocken (igen) utav den enorma utmattningen de hade genomgått i dagens äventyr. Sitta still och gå 1 km upp för en skidbacke (amatörer!).

Efter att vi återvänt till lyan fick vi vår väl förtjänade mat. Potatis (som varenda annan dag) med något okänt kött med quornbiff som vegetariskt alternativ. Den som hungrar bryr sig inte om vad för mat den äter.

På kvällens lektion med ungarna stod konfirmation och dop i centrum, tillsammans med tankar om gudstjänsten från tidigare. Bland annat fick de lära sig att man inte behöver vara döpt för att bli konfirmerad, något som inte är en självklarhet om man är i Svenska kyrkan. Även innebörden av konfirmationen lärdes ut. Vad det betyder och varför man konfirmerar, samt hur det samspelar med dopet. Efter allt så togs de generella frågorna upp ifrån frågornas lya (edit K2: frågelådan) och fick svar på av flockens gamlingar (edit K2: ledarna).

Numera är hela flocken trött efter dagens ”äventyr” och ska bara ha sin sista andakt för dagen innan det är dags att lägga sig.

Dagens citat: ”Kan man gå här utan att bli blöt?” -Igor-21

Nu är det däremot dags att lägga ner denna magiska lampa innan vi missar kvällsmåltiden.

Godnatt, zzzzz

MvH…zz…….

Andreas och Naima

Det här inlägget postades i Dagbok 2018. Bokmärk permalänken.

5 svar på Dag 8 – Safari, gudstjänst och laxfjället

 1. Eva Docksta skriver:

  Ännu en fin dag verkar ni haft. Stor kram på hela gänget

 2. Var är min våningssäng Kikuchi? skriver:

  Jag mår bra tack tack. 🙂
  och förresten, när jag kommer på konfirmationen är Noomi min!!! Så himla söt! 😉 <3

 3. Theas mamma #gördetbästaförattvarapinsam skriver:

  Gött!!!
  Det är så himla coolt att tack vare den här konfirmationen har jag irrar mig tillbaks till en kyrka igen ?
  Sprallig förtjust i min införskaffade rosa bibel och glad att se er i t-shirts, utan mössor ?
  Tischa-värmen närmar sig ?

 4. #Brandvarnarmorsan skriver:

  Underbart att följa alla era upplevelser och äventyr!
  #hemmaharviflyttatbrandvarnarelängrebortfrånspisenavenanledning
  #pannkakorärgott

 5. Maria S skriver:

  Låter som att nu har haft en innehållsrik och rolig midsommarhelg! Önskar er alla en fin andra vecka på lägret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.