Dag 6 – Midsommarafton, fototävling och kvällslekar

Hej!

Idag var det midsommarafton och vi hittade på en massa roliga saker.

Dagen började med frukost där vi pratade om vilka som kommenterade på bloggen. Alla höll med om att vi borde få mer kommentarer.

Efter frukosten hade vi andakt och sen gick vi direkt till lektionen – som handlade om gårdagens film, The Adjustment Bureau, och lite frågor från frågelådan.Efter så gick vi till maten som var en klassisk midsommarlunch, vi åt och klockan 13.00 var det samling ute. Då var det nämligen dags att klä midsommarstången med björkris och blommor. När den var färdig ställde vi upp den tillsammans till Sveriges nationalsång. Sedan fick vi en halvtimme att göra kransar och piffa upp oss.

När alla var färdiga så möttes vi igen vid stången och då var det dags för sång och dans. Tillsammans med Hampus på gitarr så sjöng och dansade vi till: Små grodorna, Räven raskar över isen och Björnen sover.Efter dansen så fick vi en fotoutmaning av K2:orna att ta bilder på olika saker. Efter en intensiv timme stod det klart att lag: Ja det gör vi! Bestående av Simon, Ellen och Marceline hade vunnit tre chokladbollar och ett Oreo-paket.

Sedan så var det matdags, då stod det spaghetti och köttfärssås på menyn och dagen till ära så fick vi även jordgubbstårta till efterrätt, det var smaskens!

Efter ingen rast!!! Så lekte vi lekar i lektionssalen bl.a. sista minuten, musik quiz och Kahoot. Sen fick vi en välbehövd Ica-tur där de flesta handlade godis förutom Laban som köpte tandkräm och Tuva och K2 Samuel som köpte toalettpapper.

Senare serverades det hamburgare som Klas grillade, dom var jättegoda.

Nu leker vi lekar som K2:orna håller i. Sen är det lite senare läggning eftersom det är midsommar, men framförallt en senare väckning imorgon. VI BEHÖVER INTE VAKNA FÖRENS 11:45!!! Men det är en annan dag, nu tackar vi för oss.

Godnatt /Thea och Simon

Det här inlägget postades i Dagbok 2018. Bokmärk permalänken.

9 svar på Dag 6 – Midsommarafton, fototävling och kvällslekar

 1. Eva L skriver:

  Så klart ska ni få fler kommentarer! Vi ska skärpa till oss, eller hur alla föräldrar, syskon m.fl. som följer bloggen!
  Vilken vacker midsommarstång ni skapade! Den enda jag har sett i år. Här hade vi ingen lust att göra någon i regnet.

 2. Maria Lindelöf skriver:

  Så otroligt roligt att följa er via bloggen i er vardag, alla upptåg och turer! Vi är små flugor på väggen i sann bemärkelse! Härligt att författandet på bloggen vandrar runt!
  Fortsatt fin midsommarhelg till er!
  Kramar

 3. Eva Docksta skriver:

  Glad midsommar på er allihopa.
  Det är med spänning jag väntar varje dag på era inlägg. Är ju lite avundsjuk på allt trevligt ni hittar på. Tror vi föräldrar skulle behöva vara på ett sådant läger så vi bli påminda om att vara i nuet o att ha kul och alvar o gemenskap i en fantastisk röra.

  Stor kram på er alla

 4. Mimmi skriver:

  Jaaaaa! Jag längtar varje dag tills ni lägger ut! Mera mera!! Visste bara inte att man kunde kommentera… ?Vi ska försöka kolla på alla filmer ni tittar på så bra när ni skriver deras namn. Tack! Glad midsommar på er allihopa och ge Igor en kram från hans mamma för jag längtar så efter honom! ? Det ska bli så kul att få träffa er alla om 2 veckor! Då kommer man ha koll på vilka alla är, som det kommer pratas om hemma sedan. massa kramar från Igors mamma Mimmi

 5. Gertrud Pommerening skriver:

  Så otroligt roligt att läsa er blogg varje dag. Vi i Värmland längtar också tills vi ska åka upp till konfa helgen och träffa er alla.❤️

 6. Maria Johansson skriver:

  Härligt att se årets konfagäng och K2:orna !
  Njut av varje sekund ett KONFALÄGER har tendensen att gå fortare och fortare och fortare allt eftersom dagarna går.
  /Mini Pastorn
  Ps. Klas (Storpastorn) är definitivt en stjärna på grilla hamburgare. Ds

 7. Maria Strängberg skriver:

  Tack för att ni delar med er! Också vi i Linköping väntar med spänning varje kväll på dagens inlägg i bloggen. Så roligt att få läsa om vad ni har för er!

 8. Maria skriver:

  Såklart att vi vill skriva! Ja, vi följer era upptåg och bedrifter med glädje:) Så fina bilder att vi längtar dit trots vädret.
  Instämmer i tidigare kommentar; ja, vi föräldrar skulle gärna vara på ”konfaläger” några dagar…och gärna på en fjällstation! Kanske något för framtiden? (Fast vi är ju redan konfirmerade så vi får väl kalla det för något annat.:)
  Kramar / Mamma och Pappa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.