Dag 19 – Spöken, mariekex och hetsturnering

Hejhej, idag är det Moa och Isac som skriver!

Natten till idag var händelserik och utan att gå in på för mycket detaljer så vill vi iallafall nämna att vissa konfirmander skrämde upp både Malin och Vilma rejält under natten med både musik och ett eller annat spöke.

På morgonen blev alla väckta hyfsat stillsamt rent 08.00, och vissa upptäckte att de blivit målade med vattenfärg när de sov.

Frukosten passerade utan avbrott och snart var det dags för vår allra sista lektion. Många var oroliga eftersom att vi blivit varnade för ett visst slutprov som alltså skulle vara ett test på allt vi lärt oss under konfirmationsläsningen. När vi kom in i lektionssalen så var borden uppställda som i en provsal och vi fick titta på en instruktionsfilm där Sayuri gav oss instruktioner ang provet. Papper delades ut och tiden startade, vi skulle få 2 timmar på oss att bli klara.

Men när vi läste igenom frågorna insåg vi att de var mycket svårare än vi tänkt oss och paniken spred sig i lektionssalen. Efter ett par minuter kunde ledarna inte hålla sig längre, Klas började skratta högt och vi förstod att vi blivit prankade tillbaks, provet var falskt.

Alla blev både förvånade, lättade, och arga och började knyckla ihop sina papper för att kasta på ledarna.

Efter mycket skratt och en paus fick vi veta vad som skulle hända resten av dagen. Vi skulle först städa gården, och efter det kunde man få klättra på klättervägg. Efter det skulle det hållas en femkamp.  Femkampen bestod av fem grenar och vi delades in i tre lag.

Efter tävlingar såsom äggkastning, skidåkning i grupp och en hel del Mariekex avslutades femkampen och resultatet blev oavgjort mellan två vinnande lag.

Sedan var det dags för middag, och idag stod lasagne på menyn. Efter maten fick vissa lära sig att spela hets inför turneringen som skulle hållas senare. Det blev lite känslosamt under hetsträningen då Anna bröt ihop gråtandes på golvet eftersom att hon blev stressad och dessutom fått alldeles för lite sömn.

Sen var det dags för turnering och vi tävlade i kortspelet ”Hets” i fyra lag med jättestora kort, bevakade av fd ledaren för norrländska hetsförbundet (ingen press alls).

Efter detta fick vi rast och ett stort kuddkrig bröt ut i annexet, efter det var det kvällsfika utomhus med hamburgegrillning.

Eftersom de var sista kvällen så fick vi vara uppe till 1:00.

Det här inlägget postades i Dagbok 2017. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 19 – Spöken, mariekex och hetsturnering

  1. Konfaveteranen skriver:

    Kära konfirmander, vill bara säga att det är jätteonödigt att gråta 5h i sträck på konfirmationsdagen!

    Mvh en som gråtit 5h i sträck två konfaläger i rad (har gjort slut på all gråt för hela livet tror jag)

  2. Helena A skriver:

    Hur lång var den här dagen då ni hann med allt detta, 29 timmar sisådär? Heja er! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.