Dag 3 – Födelsedag, fidget spinner och samarbete

Hej!

Vi väcktes kl 8.00 prick av våra fantastiska ledare (Malin och Vilma) som spelade den underbara låten Crack the window på högsta volym. Alla drog sig upp och efter en halv timme satt vi vid frukosten. Olof kom på ett nytt recept som innehöll Oboy och apelsinjuice som han svepte med en glad min.

På morgonandakten fick vi lyssna till boken Undercentralen och det handlade om en gubbe som kom ut ur ett rör.

Efter andakten hade vi dagen första lektion där vi diskuterade om filmen vi såg dagen innan. Vi diskuterade bland annat om hundar som kissar på toaletten och att gud inte behöver ha ett stort vitt skägg om han är Morgan Freeman. Sedan Visade Marta att treenigheten kunde beskrivas men hjälp av en fidget spinner. Den har tre delar (fadern, sonen och helig ande) och när man snurrar den så blir den hel. Lektionen avslutades men att vi lärde oss hur man slår upp i bibeln.

Sedan var det lunch och då serverades solskensoppa även fast vädret inte var på topp.

  

Dagens uteaktivitet bestod av sammarbetsövningar för att bli säkrare som grupp och hitta sig själv. Vi fick bland annat hoppa över forsar med hungriga pirajor, testa att vara blind och krypa runt på marken. Men svårast av allt var att bara byta plats på en stock under 20 min.

    

Sedan var alla riktigt trötta och vi under höll oss med att titta på barnkanalen på TV:n. Alla cringade av den dåliga dubbningen.

Till middag var det köttfärsås och pasta (inte spagetti). Det var gott.

På kvälls lektionen gick vi igenom en väldigt liten del av bibeln och detta tog 2 timmar. Det blev många skrattanfall och värst var det för Anna som började gråta av skratt eftersom att Joel var alldeles för rolig.

På rasterna spelar dom flesta pingis. Dagen stjärna var Isak med hans höga bollar som tog ut alla på leken Killer ball.

Till kvällsfikat var det viktigt att komma i tid för det vankade en stor fest för mig Simon som idag får cykla lagligt utan hjälm. Det bjöds på super god tårta som Vilma och Malin bakat. Sverker och Henriette hade köpt brunost på centrum och det var många delade åsikter om det var gott eller inte.

Simon fick en present som var inslagen aluminiumfolie. Presenten bestod av 3 st kexchoklad och konstiga sugrör som smakar frukt om man dricker ur dom.

På kvällens andakt berättade André lite om sitt konfrimationsläger.

Nu måste vi ut till annexet så att vi inte börjar borsta tänderna 2 minuter innan läggdags idag igen, det finns nämligen inte 18 toaletter för varje konfirmand.

/Simon och Alma

Det här inlägget postades i Dagbok 2017. Bokmärk permalänken.

6 svar på Dag 3 – Födelsedag, fidget spinner och samarbete

 1. Helena A skriver:

  Vilket härligt gäng ni verkar vara! Supersnygga på bild också. Men ändå vill vi i norr att ni kramar Siri extra mycket från oss ?

 2. Lena R skriver:

  Jätteroligt att få läsa lite vad ni gör. Ni verkar ha det jättebra. Hoppas ni får lite bättre väder också.

 3. Therese A skriver:

  Vad roligt att få ta del av hur ni har det i både ord och bild! Bra presenterat! ?Vi är ju väldigt nyfikna på hur ni har det och väntar med spänning på nästa inlägg! Kram!

 4. (Konfermander från 2016) Ting & Klara skriver:

  Hej!

  Ni verkar ha haft det väldigt trevligt under de tre första dagarna på erat läger.
  Ett av minna starkaste minne var övernattningen på fjället.
  (Ett tips ta med en luftmadrass)

  Hoppas ni inte får ett lika (”sjukt”) läger som vi hade.
  (Alla var sjuka någon gång på) lägret)

  Mvh Ting & Klara

 5. Konfaveteranen 1 skriver:

  Ledarna vet vilken musik som gäller !! Crack the window är en riktig klassiker, lär er det ungar. Med vänlig hälsning konfaveteran

 6. Pia Näsvall skriver:

  Kul att få vara med lite på ett hörn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.