Dag 21 – Invasion, spex och dopandakt

Dagen började precis som en vanlig dag, men det var det inte. Det här var den dagen då vi officiellt skulle erkänna de främmande människorna som kommit och invaderat gården, början på slutet.

Förmiddagen spenderades med att finslipa det sista inför morgondagens gudstjänst. Dansen dansade, låtarna lät och dramat dramades. Vi kollade ut hur vi skulle stå och sitta och vi hann till och med något vi aldrig gjort förut – genrep. Vid lunchen ringlade sig kön långt utanför matsalen, 150 personer var vi då ungefär. Klas hälsade alla välkomna och gav instruktioner för eftermiddagen.

IMG_4507.JPG IMG_4519

Vid 13-tiden ringlade sig en lång karavan av bilar sig ner till Ruttjebäcken för att där gå upp till där vi var för 2 veckor sedan. Längs vägen fanns en tipspromenad med frågor om alla konfirmander. Uppe vid ”bad”platsen fikade de rutinerade som tänkt på att ta med det, och vi gick igenom svaren på frågorna. Föräldrar och anhöriga hängde kvar ett tag men vi smet tillbaka till gården för att ordna det sista för kvällens aktiviteter. Middag 16.30 precis som vanligt, bara att vi nu åt med 130 andra.

IMG_4577 IMG_4645
IMG_455818.00 började spexkvällen. Konfirmanderna fick först berätta sin bild av lägret med ett drama. Efter det fick vi ledare ge vår version med en sång och lite berättande. Sedan fick vi se hur det verkligen var med hjälp av en fantastisk film som Maja skapat. Efter det tävlades det mellan konfirmander och föräldrar i allt som de lärt sig under lägret: Bibeln, pingis, packlistor etc.

IMG_4546 IMG_4541 IMG_4536IMG_4542

Efter festligheterna förflyttade vi oss ner till älven där Emanuel, Sara och Ebba skulle döpas. En oerhört fin andakt där även alla som ville fick chans till dopbekräftelse. Efter andakten väntade lägrets största kvällsfika med smörgåstårta på oss i matsalen.

IMG_4797 IMG_4710

IMG_4781 IMG_4750 IMG_4726 IMG_4721

Nu har vi ledare gjort de sista förberedelserna för morgondagen, inklusive jagat i säng de sista konfirmanderna som varit ute på äventyr. Vi är oerhört laddade för morgondagen!

//Sverker, ledare

 

 

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2016. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 21 – Invasion, spex och dopandakt

  1. Helena Apelqvist skriver:

    Spännande! Tack alla för denna spännande resa…???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.