Dag 15 – Anden, mission och ispiggarskor

Ännu en morgon, och idag väckte Maja oss tillsammans med ett gäng högljudda kvittrande fåglar från telefonen. Väckningen var effektiv hos de allra flesta och snart satt vi alla samlade vid frukostbordet för att ladda upp inför dagen.

IMG_3852Under morgonsamlingen läste vi som vanligt ur boken Undercentralen som idag handlade om hur David besegrade Goliat. Efter en spännande bokläsning begav vi oss ner till källaren för att ha en lektion om den Heliga anden vilket var intressant och spännande. Efter en liten pingispaus pratade vi även om nådegåvor och berättade för varandra vilka gåvor vi har blivit tilldelade.?????

IMG_0979Efter lektionen begav vi oss upp till matsalen för att inta en pannkakslunch och ladda upp inför dagens tur som skulle bli en liten längre vandring än vad vi är van vid, men dock mycket plattare och inte alls lika ansträngande.

Efter en kort bussfärd var vi framme vid utgångspunkten där vi delade upp oss i två IMG_1066grupper för att sedan vandra tillbaka mot gården. Vandringen var dryga 8km och vi fick oss en härlig tur, lite regn men framförallt en hel del samtalande.

IMG_1139

 

 

 

 

 

Framme vid gården kunde vi inta en god middag som lagades utav Kerstin som nyligen anlänt till gården. Renskavsgryta tillsammans med potatis och lingonsylt, en god rätt som vi alla njöt av!

Vi begav oss sedan ner i källaren för att lyssna till Maja, Klas och Maja som berättade om deras missionerande ute i Världen. Lite rörande men väldigt intressant och spännande, de alla uppmuntrade oss om att ta tillfället i akt när vi blir äldre, och göra lite skillnad för människor ute i världen men även förändra vår syn på livet.

IMG_3863Vi fick även reda på att vi ska ut på en glaciärtur imorgon så det var genast dags att gå och packa inför morgondagen. Ispiggarskor (eller vad man nu kallar det) skulle ställas in och klätterselar skulle plockas fram.

 

När vi var klara med packningen begav vi oss upp för att ha en andakt innan storbildsskärmen slogs på i källaren så att vi kunde kolla på Island – Frankrike i fotboll. När matchen var slut var vi alla trötta och genast begav vi oss till Annexet för en god natts sömn!

Hälsningar Axel!

IMG_1118

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2016. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 15 – Anden, mission och ispiggarskor

  1. Helena Apelqvist skriver:

    Glass-i-bär-tur låter gott…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.