Dag 14 – Lärjungaskap, tillit och andakt

Dagen började med att två VÄLDIGT morgonpigga konfirmander (aka Alva och Emanuel) bestämde sig för att för en gångs skull väcka ledarna… Det gick inte jättebra då dom sikta på Sverker men bara lyckades med Simon. En halvtimme senare väckte Simon alla andra konfirmander med en luftpump och låten ”they are taking the hobbits to Isengard” som vissa diggade mer än andra. Sedan gick vi in och åt Majas och Martas fantastiskt goda gröt. När vi var klara så gick vi upp till kyrksalen och lyssnade på ett till kapitel ur Undercentralen.

IMG_3804IMG_3812IMG_3772IMG_3773

IMG_3842På förmiddagslektionen pratade vi om lärjungaskap, om vad Jesus skulle göra i olika situationer och lärde oss en låt där melodin fastnade väldigt lätt på/i huvudet så den satt vi och nynnade på medans vi åt lunchen som bestod av potatismos och en salig blandning av protein. På eftermiddagen så var vi ute och hade tillitsövningar som till exempel spindelnätet. Vissa tyckte att övningarna var skitkul och andra tyIMG_3849ckte att det var väldigt påfrestande mentalt. Ledarna som såg allt vi gjorde tyckte att alla tog steg i sig själva och som grupp och uttryckte det högt och mycke
t. När vi var klara ute så fick vi en liten rast innan en sista tillitsövning som enligt många var mycket värre än dom andra för den bestod av att falla ifrån ett bord ner i armarna på dom andra i gruppen. Alla föll inte men gjorde så mycket dom kände att dom klarade av.

IMG_3837IMG_3833IMG_3829

När klockan var halv fem så gick vi till matsalen för att äta fläskkotlett med potatis och sås. Vi fick också den överblivna chokladpuddingen sen igår kväll till efterrätt. När alla var mätta och glada så gick vi ner och hade en lektion om självkänsla och självförtroende och om det som hände i eftermiddags. Vi gick igenom det med hjälp av ett tjugotal svartvita bilder som skulle representera någonting som vi känt under eftermiddagen. Det blev en ganska så kort lektion så det blev en lång rast som vissa utnyttjade med att spela kort, prata eller bara ta det lugnt innan vi gick till matsalen ännu en gång idag för att vårat vanliga kvällsfika som oftast består av mackor och varm choklad.

Klockan nio så var vi alla uppe i kyrksalen och hade andakt som idag var lite längre och annorlunda jämfört med vad vi är vana vid, idag hade andakten ungefär sju olika stationer där man kunde klottra på en klottervägg, måla med vattenfärger, skriva en bön, tända ljus och be en bön, få förbön, få nattvard eller bara ligga ner på golvet och lyssna på musiken som spelades i bakgrunden. Nu är det strax dags att gå och lägga oss för att orka med morgondagen och allt som händer då.

Ha det bra!
// Alva och Anna

Det här inlägget postades i Dagbok 2016. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 14 – Lärjungaskap, tillit och andakt

  1. Helena Apelqvist skriver:

    Låter som en toppenfin dag ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.