Dag 6 – Midsommar

Som vanligt väcktes vi av Maja och Simon som idag sjöng/spelade låten ”Friday” av Rebecka Black. En rätt så enformig låt och inte den härligaste truddelutten att bli väckt av. Efter väckning var det dags för frukost där det även serverades tårta och paj från gårdagens partaj vilket mättade oss alla!

Dagens lektion som var nästa punkt på schemat handlade om gott och ont i världen. Om det finns en ond kraft som är motsatsen till gud. Vi fick även i uppgift att skriva post-it lappar om onda saker i världen och placera ut dem på en whitebordtavla där man fick tycka till om det var människan eller guds fel.

IMG_2475Efter lektionen var det dags för en härlig midsommarlunch bestående av sill, ägg, köttbullar och potatis. Tårtan som avbildade Klas fanns fortfarande kvar och vissa tog en tugga av den innan det var dags för att klä midsommarstången. Klas hade spikat ihop en stång och vi fick hämta björkris och blommor för att klä den. När stången var färdigpyntad och rest började en del att göra IMG_2491kransar medan andra gick och bytte klädsel.

När alla var redo började midsommarfirandet och vi dansade till många sånger och lekar vilket var väldigt underhållande. När dansen var över tog Maja och Simon över för att instruerade oss om en tävling. Den gick ut på att vi skulle fotografera/filma olika uppdrag i grupper
som vi fått tilldelade på papper. Grupperna sprang runt i byn och på gården för att fota
olika föremål, personer och ställen. Det var roligt och grupperna fick många skratt.

När vi kom tillbaka till gården serverades det tacobuffé och tårta från gårdagen. När middagen var avslutad var det dags för grupperna att redovisa sina resultat efter det gick vi alla ner i källaren för att spela Jeopardy där vi delades in i tre grupper. Efter avslutad tävling började vi packa inför kvällsturen mot Kubben.

IMG_052345 minuter senare stannade bussen och vi var nu inne i Norge. Alla fick något att bära, bröd, korv, ved, saft och kladdkaka. Efter en seg vandring med många kullar och en del pauser var vi framme vid platsen där vi skulle sätta igång en eld för att senare grilla korv och bröd till parisarna. Till efterrätt fick vi kladdkaka och grädde innan det var dags för en kort kvällsandakt, där vi sjöng en sång och bad en bön. Det var en fantastisk utsikt över fjällen och kunde inte varit mycket bättre. Med fulla magar gick de flesta upp till toppen av kubben medan några stannade kvar.

IMG_0897Väl uppe på toppen fick vi en fantastisk utsikt med fjäll så långt ögat kunde nå, i 360° vinkel kunde vi beskåda fjälltopparna när klockan passerade midnatt. Solen lyste och bilderna som togs blev riktigt fina. Innan det var dags att bege sig ner igen hade vi ett litet snöbollskrig som fick avsluta toppturen. Vandringen ned var väldigt härlig och med solen i ryggen kom vi snart fram till resten av gruppen som väntat vid lägerplatsen.

Vi som var på lägerplatsen höll elden igång och berättade historier och pratade. Vi fick underbar utsikt och såg hur solen gick ner, det var en magisk upplevelse. Vi kunde även se när de andra vandrade ned från toppen och vi passade på att tävla om vem som kom först.

IMG_0961Tillsammans kunde vi alla sedan vandra ner mot bussarna, vissa var väldigt trötta och ömma i kroppen, andra superpigga och skrattade oändligt mycket och en del gick för sig själva i fjällets tystnad. Framme vid bussarna kunde vi alla slå oss ned i sätena där samtalsnivån sjönk och snart sov en hel del.

Framme vid gården var det genast läggdags, klockan var nu ca 02.30 och alla behövde sömn.

Hälsningar Sara och Axel!

 

 

 

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2016. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 6 – Midsommar

  1. Helena Apelqvist skriver:

    Härligt midsommarfirande! Hörde folket i bussen ända till Överkalix, där vi firade ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.