Dag 4 – Bilexplosioner och skador

IMG_1833I vanlig ordning klockan 08:00 väcktes vi av K2:ornas fina högljudda stereo. Idag var det ”Eye of the Tiger” som spelades. Sedan väntade frukost, tandborstning, tredje kapitlet i Undercentralen som vi läser i varje morgon, rast och första lektionen, där vi pratade om treenigheten, Adam och Eva, bandet mellan Gud och människa, och till sist fick vi äntligen öppna frågelådan (frågor i en låda som vi konfirmander inte vågar/kan fråga högt).

Sedan åt vi potatisbullar med bacon, som var väldigt gott. Köket vet alltid vad som passar bäst. Nu var det dags för vårat dagliga utepass, och idag skulle vi till Gurkfjället. Sverker (ledare för er ovetande) fick ”den bästa bilen” tillsammans med Sara, Esther, Emelie, Maja, Amanda och Signe Mattsson. Tydligen var den inte så bra, för motorn började ryka som en vulkan mitt i ett utbrott och Sara kände på sig att något var fel. Hennes instinkt fick henne att öppna dörren och kasta ut alla innan bilen exploderade och flög i småbitar. Men tyvärr var det inte så dramatiskt, det var bara oljan som var slut och motorn började inte ens ryka. Alla andra kom fram, så alla i Sverkers bil fick gå mot berget medan Klas kom med en annan buss för att hämta eftersläntrarna.

IMG_1890 IMG_1929 IMG_1921 IMG_1900

Efter ungefär halva turen var vi tyvärr tvungna att lämna våra skadade vänner, så de ska kunna klara av tre hela veckor med vandringar och andra äventyr. Resten av gruppen fortsatte hela vägen upp, och njöt av sin macka och den fina utsikten. Men tyvärr fick vi inte vara där uppe så länge, för att vi skulle hinna med middagen och annat smått och gott. Så med raska fötter så gick vi ner och satte oss i bilarna. Tyvärr var Sverker, Johannes, Signe och Linnea tvungna att stanna för att en av bilarna var söndersprängda sen innan, eller hur det nu var… så de fick vänta på att bli upphämtade av Sayuri.

Kvällen gick, vi fick äntligen vår efterlängtade pasta med köttfärssås. Sedan blev det lite lära om bibeln, kvällsfika (ja, vi ätter hela tiden..), andakt och slutligen sängdags.

God natt!

Sara, Johannes

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2015. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 4 – Bilexplosioner och skador

  1. Lillemor skriver:

    Vad gör ni med våran Sverker;-)

  2. Konfirmand skriver:

    Just to be clear, det är INTE de i bilen som var skadade utan det är sådana som skadat sig INNAN vi åkte hit. Ingen blev skadad i bilen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.