Dag 21 – fullt hus, tipspromenad och spex

Kära blogg!

Nu är det bara två dagar kvar på detta års dagboksskrivande, och turen faller då på oss ledare.

Dagen började precis som vanligt, dock med en ovanligt fin frukost (gården smörar lite för främlingarna som kommit..). Förmiddagen ägnades helt och hållet till att öva in det sista inför spexen och andakten på kvällen, och inför avslutningsgudstjänsten på söndagen. Mycket som ska göras och mycket att hålla reda på, men nu såhär i facit i hand måste man säga att övningarna helt klart gav resultat.

En sista samling med endast konfirmander, K2:or och ledare, för att stålsätta oss, innan vi gick ner till lunchen, dit det helt klart var längre kö än tidigare. Så dags hade de flesta anhöriga kommit och istället för 22 var det nu 80 som skulle äta. Men fram till kramringen på söndag tillhör konfirmanderna ledarna!

IMG_3185Efter lunchen packade alla 80 in sig i bilar, och en lååång karavan lämnade gården och siktade mot Ruttjebäcken. Väl där fick alla ta en liten promenad upp en bit längs bäcken och svara på en tipspromenad om konfirmanderna som K2:orna gjort. När alla tagit sig upp till målet och packat upp sina liggunderlag, tunnbröd, bullar och kaffe gicks alla svar igenom. Ingen hade alla rätt IMG_3198 IMG_3211men Samuels familj fick förstaplatsen med 8 rätt av 12. Strax därefter lämnade vi föräldrarna och begav oss tillbaka till gården för några sista-mintuen fixar inför kvällen.

Middag som vanligt 16.30 och kl. 18.00 börjar det som vi de senaste dagarna övat mycket inför, spexen! Konfirmanderna inledde med att ge deras syn på oss ledare och K2:orna, och nog erkänner vi att de gjorde det väldigt bra! Därefter gav vi ledare vår syn på hur lägret varit, vilket förstås var den sanna versionen.. Efter det var såklart alla helt tagna över våra fantastiska skådespelarkunskaper, men kvällen fortsatte med tävlingar mellan konfirmander och deras anhöriga i grenar som:  ordningen av böcker i Nya testamentet, pingis, mygg-quiz och trangiaköksuppsättning. Kampen slutade faktiskt lika! Mycket imponerande då konfirmanderna haft 3 veckor på sig att träna på det mesta i grenarna.. Spexet avslutades med att varje konfirmand fick ett diplom med bilder, rim och en liten fin rad vi kallar lisvgnista.

IMG_3224 IMG_3242 IMG_3249 IMG_3250
IMG_3276 IMG_3277 IMG_3305 IMG_3292

Kyrksalen tömdes sedan och alla fönster öppnades för att få in lite nya luft. Vi laddade om och ställde in oss på nattvardsandakt. En ganska annorlunda andakt, dels för att det gavs möjlighet till både nattvard och dopbekräftelsen, men framförallt för att vi denna gång var 80 personer.

Kvällen avslutades med ett hejdundrande kvällsfika bestående av smörgåstårta och sedan var det dags för oss alla att gå till sängs. Imorgon är en lång och jobbig dag och vi vill ju gärna att alla är medvetna under dagen.

Nu sitter jag, Marta, Sofia och August inne i annexet och fascineras av hur tyst det faktiskt är, såhär sista kvällen.. Känns konstigt att nu gå och lägga sig för sista gången för den här gången, vi kommer sakna er men är tacksamma för tiden vi haft!

God natt!

/LedarSverker

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2014. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 21 – fullt hus, tipspromenad och spex

 1. Manuela skriver:

  Strålande insatser under hela kvällen. Skratten var äkta för spexen kändes roliga och kom från hjärtat.
  En skön andakt med sång, bön, kloka ord. Att likna våra liv som solrosor som följer solens gång under dagen. Vi har blicken på Gud och blir vägledd hela livet.
  Nattvardsgång och tillfälle till enskild andakt i olika stationer. En ovanlig stund. Rörande och med stor gudsnärvaro.

  Tack för att ni ledare tagit hand om våra ungdomar. Nu får vi föräldrar och anhöriga ta över och med mjukt sinne bemöta de tankar som kommer fram.

 2. Maria Johansson skriver:

  Önskat varit med på den Stora kvällen igår, och dagen idag.
  Bloggarna har förgyllt sommaren.
  All välsignelse
  Varma tankar
  /M (som i Maria/ Minipastorn (och till Sverker: MinsannKlasFru))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.