Dag 19 – fotboll, bubblan och bastubadtunnemys

 

IMG_3083

DET HAR HÄNT  IGEN! The, nu välkända; great power of konfisar övervann K2+ledar-laget i ännu en fotbollsmatch. Än en gång har också jag, Annabelle, fått fått den ärofyllda äran att dokumentera spelet för er. Men låt mig säga: det är ingen lätt uppgift. Den nagelbitande spänningen, episka intensiteten och spektakulära lagandorna är nämligen så stora att de inte ens får plats i ett megalångt blogginlägg. Därför är det bäst att lämna fotbolls-känslorna på planen och istället berätta om något helt annat…resten av dagen.

Resten av dagen började redan mitt i natten när klockan slog tolv. I begynnelsen av tredje juli kunde alla höra snabba fotsteg dunsa i den lyhörda korridåren. ”SVISCH, BAM, SMACK”, lät det när Jakob, Clara och Villiam hämtade sitt pick och pack nödvändigt till ett natt-dopp. Osmidigt, om du frågar mig, men det osmidigaste är yet to come. Hur patrullen av badsugna blev avlöjad var minst sagt klumpigt; genom instagram. Det är inte så smart att lägga ut en ”nu ska vi bada bild” när ledare kan se ens bilder (CLARA?!). Det hela slutade med att Sverker och Sofia kom för att hämta upp busbarnen med en av minibussarna. Någon som sprang iväg när hon såg ledarna var Julia (Jakobs syster aka. The Master Of Bus herself). Det var hon som knäckte badidén, men ville inte stå för snacket när det väl gällde. Personligen tror jag att det beror på många superlivsfarliga trick och trix som hon gjorde när hon var konfirmand, men det är en helt annan historia.

Efter nattens upptåg och obligatoriska morgonritualer hade vi världens mest ledsamma lektion. Den var sååå sorglig att jag fällde mer än en tår. Det som ledarna talade om för oss är något vi alla förträngt i veckor. Ämnet var grymt jobbigt helt enkelt. Lektionen handlade om, jag förmår mig nästan inte ens att skriva det; verkligheten utanför fjällkonfan. KAN NI FATTA DET? Under 19 dagar då livet har varit som ultimatast har vi levt i en bubbla… EN BUBBLA SOM SNART KOMMER ATT SPRÄCKAS?! Som plåster på såren tröstade ledarna med att de tre återstående dagarna kommer bli de bästa hittills. Eftersom lägret redan varit så makalöst tvivlade jag till en början, men lät mig övertygas när Klas sa att vi skulle bada badtunna, basta, tävla, grilla hamburgare och få uppesittarkväll (!!). Jakob, Villiam och Clara ser särskilt fram emot en ”laglig” badupplevelse. Såklart är resten av oss andra supertaggade också! Det här kommer verkligen att bli bäst.

IMG_3097 IMG_3113 IMG_3102 IMG_3101

IMG_3120

Som sista konfirmant skrivandes på bloggen skulle jag villa tillägga ett ”TACK JAG ÄLSKAR ER ALLA”. Den meningen talar för sig själv.

Länge leve fjällkonfaminnen!

–        Annabelle

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2014. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 19 – fotboll, bubblan och bastubadtunnemys

 1. Manuela skriver:

  Ni kanske kan träffas igen. En vinterträff med underbar skidåkning. Samla alla på en plats söderut.

  Eller bara hålla kontakten via nätet.

 2. Läggmatch skriver:

  Stackars K2:orna. Nu kommer familjerna och hjälper till!

 3. Linnea skriver:

  Måste bara säga att det lät sjukt mysigt med ett midnattsdopp (även om det inte var lagligt)! Det är riktigt sådär #badass som jag själv skulle vilja vara. Och att min stora busidol var den som knäckte idén kom inte som en överraskning för mig. Julia, aka The Master of Bus Herself, sitter och planerar bus så mycket som tiden tillåter. Hon har antagligen andra bus på hjärnan redan nu… Man kan aldrig veta säkert…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.