Dag 18 – Glaciär, glaciär och glaciär

Hej!

Dagen började med att vi klev upp tidigare (typ där vid 7 tror jag) för att vi skulle fara och vandra på en glaciär, med Mojo som instruktör kl 9. Så det var bara att skynda sig och packa en rejäl matsäck för vi skulle vara borta hela dagen typ till kl 8.

Det var 2 timmar resetid dit men helt klart värt det!

IMG_2995

Tyvärr så minns jag inte vad glaciären eller berget som vi vandrade på heter men det ligger i Norge iaf #ouppmärksam. Men jag minns att det var så mycket bräms, broms & klägg eller vad man nu vill kalla det, för det viftades med mössor och kepsar.  Ungefär hela tiden.

 

IMG_3006Men på vägen upp till glaciären så fick vi veta att dom runda grejorna som satt på stenhällarna var halvädelstenar så alla blev galna (nästan) och började plocka massa för att sen få veta att dom inte var värda så mycket så att man kunde sälja dom. Men Mojo sa att det var många förr i tiden som gjorde smycken av dom så säkert har någon i våran släkt smycken som är gjorda av dom.

 

 

 

 

IMG_3003 IMG_3012 IMG_3039 IMG_3045

IMG_3063

När vi var framme vid glaciären så fick vi en instruktion på hur man skulle sätta på oss en sele, och mördar skor, för piggarna som vi skulle sätta på var typ 4 cm långa. Vi fick även en ishacka (som många såg som en fint mördarvapen??!! fråga inte mig om de haha!)

 

DSC01332När vi började att gå så var det viktigt att man skulle gå i varandras fotsteg så att man inte gick i nån spricka på 25 m djup och kilades fast. Vi fick höra att det hade hänt en kille och det tog 9 timmar att få upp honom ur den. Men det gick bara bra att gå där ingen föll ner (tror jag iaf). Senare när vi hade vandrat en bit så visade Mojo hur man skulle gå för att fästa dobbarna på bästa sätt i isen. När man skulle gå i en nerförsbacke så gällde det att man gick med böjda ben och rak rygg för bästa resultat. Och vid brant uppförsbacke så skulle man ut me rumpan och luta sig fram. Nu i efterhand så tänker jag att han kanske bara gjorde det för att lura oss. Eftersom att det såg väääldigt roligt ut. Men vem vet, det funkade i alla fall.

DSC01385

DSC01368

Det hände inte så mycket mer där borta vi gick mest runt och kollade på glaciären. Men på väg ner till bilarna så ramlade André pga att han är gammal och skruttig 😉 och fick ont i sitt knä.

När vi kom ner till bilen så bestämde sig en del att dom ville bada i en typ grön/turkos sjö. IMG_3073För att det var fett steekigt ute och att dom flesta var väldigt varma och svettiga.  (Och varför det hade blivit så var för att det hade runnit ner massa mineraler i vattnet från berget.)

När vi skulle fara hem i bilarna så var det många som var helt slut av dagens aktivitet och somnade sött i bilen. Men vissa höll igång och lyssnade på musik för att Linnéa (jag) hade tagit med mig min högtalare pga att bussarna som vi åker i inte har någon radio.

Tips på bra bil låtar/som vi lyssnat mycket på under lägret:

On My way – Phil Collins (vet inte vad den svenska versionen heter)

Slå mig hårt i ansiktet – Thomas Stenström

Kids – MGMT

Crack The Window Refix – TASO VIP – Yheti

Highway man – HOFFMAESTRO

Där palmerna bor – Medina

Där jag hänger min hatt – Norlie & KKV

Från och med du – Oskar Linnros

Hur dom än – Oskar Linnros

Ju mer dom spottar – Kapten röd

Det här kanske var mer vad jag gillar att lyssna på efter som att det har varit från mina spellistor men det var på ett ungefär.

/Linnéa Lundström

IMG_3056

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2014. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 18 – Glaciär, glaciär och glaciär

  1. Malin Isaksson skriver:

    Vissa har det bra ser jag :-). Det blir ett minne för livet och lev i nuet.

  2. Eva skriver:

    Vilket underbart väder ni ser ut att ha! Blir avis. I Umeå har det regnat.
    Vad heter glaciären som ni gick till?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.