Dag 3 – Pippi, bibeln och samarbete

Här kommer Pippi lång… Ja, Idag blev vi (de flesta) väckta av Clara och Villes vackra sång och gitarrspel. Strax där efter var det dags för frukost med ett gäng trötta konfirmander, K2’or och speciellt ledare (I hemlighet). På morgonsamlingen läste vi den andra delen av Undercentralen som är boken vi kommer att läsa ur varje dag.DSC_0010

Under dagen lärde André oss mer än vi någonsin lärt oss under vår livstid. Vi studerade bibeln med hjälp av ”mini” bibeln, rörelser och rapmusik, mer om det senare. Till lunch fick vi gulasch och bröd och efter det fick vi tid att klä på oss för att gå ut där vi blev tvungna att lägga våra liv i händerna på André och resten av ledarna.

IMG_0686I två timmar var vi ute och gjorde olika samarbetsövningar. Vi började med att kasta sakerpå (till) varandra så snabbt vi kunde t.ex. skor, gasolflaskor, dockor, stenar och en boll. Eftersom att vi är bäst så slog vi rekord i att kasta bollen mellan oss i gruppen, vi klarade det på 4 sekunder vilket är tre sekunder snabbare än det äldre rekordet.

IMG_0698Senare blev vi stumma och behövde förflytta oss över en tre meter lång stock och ställa oss i längdordning utan att nudda marken. Detta lyckades inte lika bra som förra övningen.

 

 

Efter det blev vi blinda och vi fick uppgiften att hitta ett rep och bilda en rektangel av det. Efter ett tag fick vi tillbaka rösterna och lyckades lösa problemet (nästan).

IMG_0733 IMG_0726 IMG_0719 IMG_0716

IMG_0758 IMG_0769 Sist men inte minst skulle vi korsa en flod med plankätande pirayor av arten K2 med hjälp av plankor som blev uppätna om de lämnades utan någon på dem. Vi blev av med plankorna snabbt och blev tvungna att bära några av oss på ryggarna.  Det var fortfarande för få plankor för att vi skulle kunna ta oss över, då erbjöd Klas oss att köpa plankor (som vi senare tappade ändå) på vissa villkor. Första plankan och en blir blind. Andra plankan en blir av med en arm. Vi fick slut på tid och lyckades inte ta oss över till andra sidan i tid.

K2orna avslöjade efteråt sin hemlighet om hur man klarar alla samarbetsövning men den kan vi inte berätta eftersom det är en hemlighet.

IMG_0711

Apropå K2:or, de roade sig på egen hand..

 

Till middag blev det goa rester och efter det lärde vi oss de tio budorden med hjälp av en rapp. Vi fick veta att för det behövdes: en luva, att stå upp med böjda knän och SWAG. Vissa mer motiverade än andra. André har också trollat idag genom att förvandla vatten till saft/blod/vin. Det är nu strax dags att gå och lägga sig så vi hinner inte skriva mer.

 

Dagens ord: Snattr’n = Hjortron på Hemavan(ska/språk)

God natt sov gott // Samuel och Cecilia

 

 

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2014. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 3 – Pippi, bibeln och samarbete

 1. Eva skriver:

  Härligt att se att ni har det bra även om ni blir brutalt väckta av Pippi. Fin bild Linnéa, saknar dig, kram!

 2. Hyssmakar'n 2013 skriver:

  Stackars Almas byxor! (Eller visst är det hennes jacka?)
  Jag hoppas att k2orna snart visar er konfirmander den nattligt hemliga passagen in till huset och kakburken i köket.. Tyvärr kan jag inte berätta så mycket om passagen eftersom att vissa ledare kan se detta meddelande också (!)
  Hoppas att ni har det bra! Kram!
  #yofko

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.