Ledare 2014 – Klas Johansson

Klas Johansson, läger-räv

Mitt namn är Klas Johansson. Till vardags arbetar
jag som pastor och ”regional 137176029528336100_resizedkyrkoledare” i Equmeniakyrkan Region Nord. Kommer ursprungligen från Styrsö utanför Göteborg men har bott i Västerbotten och Norsjö i 25 år och får nog därför räknas som ”norrlänning” numer.

Av ledarna är jag den som varit med på allra flest konfaläger i Hemavan. Har tappat räkningen på hur många men någon stans mellan 10-15 läger lär det vara. Fortfarande tycker jag att Fjällkonfa är bland det roligaste jag får göra under hela året!
Under lägret är jag huvudansvarig för helheten och håller dessutom i flest undervisningspass. Men hela lägret bygger på att vi ledare delar på ansvaret och gör så mycket som möjligt tillsammans, så jag ser mig mest som en teamledare.

Som vanligt så ser jag fram emot en sommar med massor av härliga upplevelser tillsammans. Det märkliga är att varje år tycks bli det bästa hittills och det beror mest på att det hela tiden kommer nya, härliga, fantastiska och sköna konfirmander. Så även om vi i stort sett har samma program varje år blir de olika lägren aldrig desamma. I sommar ser jag också fram emot att träffa fem av förra årets konfirmander som är med på K2 (Fjällkonfa 2.0) som hjälpledare.

En viktig del i att Fjällkonfa blir så bra tror jag är att vi försöker att göra så mycket som möjligt tillsammans. I möjligaste mån är alla med på alla lektioner och alla vandringar/turer som vi gör. Viktigast för ett bra läger är att alla känner sig sedda och får vara trygga. Vi jobbar mycket med samarbetsövningar och utmanar varandra att testa gränserna för vad man vågar.

Viktigast är dock att vi vet att vi inte är ensamma utan att den Gud som vi undervisar om får vi också känna och uppleva. Därför är kvällsandakterna bland det viktigaste vi gör under lägren!

Det här inlägget postades i Ledarna, Ledarpresentation, Ledarpresentation 2014. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.