Nu är vi igång!

Äntligen har alla deltagare kommit och lägret börjat. Ser ut att vara ett härligt gäng med konfirmander även i år och bra ledare.

IMG_7141_L

Clara och Elin spanar in klättrarna på väggen

Fyra tjejer (Moa, Clara, Alvina och Annie) dök upp redan på fredag kväll. André (en av ledarna) såg till att de hittade rätt och fick rum att sova i. På lördag kom de andra ledarna (Oskar, Sofia och Klas). Och idag, söndag, har resterande deltagare (Villiam, Elin, Ella, Joel och Alma) kommit fram.

IMG_7144_L

Moa och Villiam mot nya höjder

 

 

 

Efter lite klättring, på den förnämliga klätterväggen som numer finns på gården; Hemavan Fjällstation, var det dags för den första av många suveräna middagar som Kerstin kommer förse oss med. Vi lär inte lida brist på god mat under lägret utan kommer förmodligen att äta på tok för mycket och för gott även detta år.

 

 

IMG_7153_L

Alma ville inte vara med på bild så det slapp hon naturligtvis

Kl. 18.00 inledde vi så på allvar med namnlekar och andra ”lära känna-lekar”. Då upptäckte Sofia att André med hjälpa av de fyra tjejer som ankom redan på fredag kväll utsatt henne för ett litet bus. Dom hade bytt namn med varandra för att lura i henne fel namn. Hon var lite misstänksam en stund men gick på det och tappade sedan hakan när de ikväll berättade vad de egentligen heter. (Buset var André:s sätt att ge igen för att vi andra ledare gjorde samma sak med honom för två år sedan… extra roligt eftersom Sofia inte var med det året… 🙂 ). Lite fot-fot hanns också med.

IMG_7173_L

Fot-fot är en märklig lek, men kul

Efter lite praktisk information om dagsprogram, hur man tar av och på skorna, vilken toalett och dusch man bör använda och en del annat mer eller mindre viktigt man bör veta, så var det dags för kvällens överraskning!

 

Fjeaopardy

Jeopardytävling kring Lukasevangeliet

Varje år får konfirmanderna i läxa att inför lägret läsa Lukasevangeliet i Bibeln. Det brukar vara lite si och så med hur väl man fullgjort detta uppdrag. Varje år hotar vi även med ett prov i slutet som förskräcker en del. I år tänkte vi slå två flugor i en smäll och göra ett prov direkt på den läxa de fått.

Så under dagen hade Oskar tillverkat ett Jeopardy med svar som finns i Lukasevangeliet och konfirmanderna fick, i lag om tre och tre, försöka komma på frågan. Gick väl sådär 😉 Vi får nog anledning att återkomma till detta.

Som vanligt avslutades kvällen med en andakt där undertecknad berättade om när Paulus var i Athen och berättade om Jesus och anknöt sedan till det berömda äpplet, som återkommer varje år i den första andakten: Att berätta om Jesus är lika svårt som att förklara för någon som aldrig ätit ett äpple hur ett sådant smakar. Enda sättet att skapa sig en egen uppfattning om smaken är att ta en tugga av äpplet. Likadant med Jesus. Enda sättet att lära känna honom på riktigt är att testa att inbjuda honom att beröra en.

Nu önskar vi alla en god natt i nya sängar och ser fram emot tre riktigt goda veckor tillsammans!

/Klas

 

PS. Vi kommer att skriva blogginlägg varje dag så att du kan följa med vad som händer under lägret. Kommande blogginlägg kommer mest troligt inte att publiceras direkt samma kväll utan först dagen efter, någon gång under förmiddagen. DS

Det här inlägget postades i Dagbok 2013. Bokmärk permalänken.

6 svar på Nu är vi igång!

 1. Maja skriver:

  Är det verkligen ett helt år sen jag gick min fjällkonfa? Hur sjukt är inte det! Jag saknar det fortfarande varje dag. Man vill inte riktigt erkänna för sig själv att man aldrig kommer uppleva de där tre underbara veckorna igen. Nu har nya konfrimander intagit gården så det blir lite mer verkligt.. Om ni bara visste hur avundsjuk jag är! Se till att ta vara på tiden för den går riktigt snabbt när man väl är igång.

  För er konfrimander: Om man blir hungrig på natten, så kan man ta sig in i matsalen (nästan) ljudlöst och norpa kakor från kakburken om man lämnar balkongdörren till brasrummet olåst. Det är enkelt att ta sig ut genom sovrumsfönstrena i annexet, när ni väl är ute är det bara att smyga upp för trappen till den olåsta balkongdörren och därifrån kan ni smyga ner till matsalen. Men se upp! André är lättväckt. Han kom på oss en gång, så det är bäst att vara väldigt tysta 😉

  Jag hoppas vi träffas på nyårslägret om några månader, jag ska då definitivt dit och jag kan garantera att ni kommer vilja åka tillbaka till fina Hemavan så fort som möjligt efter konfirmationen!

  Kramar från Majaaa

  • Oskar skriver:

   Maja-Stina Viola P! Du ska ju inte uppvigla konfirmanderna. De ska ju sova på nätterna! Berätta istället hur bra det är att sova på nätterna.

   • Hanna Göransson skriver:

    Haha, vad glad jag blev när jag läste ”norpa kakor från kakburken ”. Duktiga konfirmander må jag säga!

 2. Emma (storasyter, K2:a. och tidigare konfirmand) skriver:

  Wow, nu drar det igång! Kommer ihåg hur spännande de första dagarna är, innan man landat. Ta hand om systern min och skriv bra och långa blogginlägg!
  Kram på er alla och njuut! 🙂

 3. Simon Furukärn Eriksson skriver:

  Ser ut som om ni har kul där uppe;) Ha de gött syrran!/ Simon

 4. Maria Mattsson skriver:

  Men hade inte läxan blivit läst?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.