Dag 21 – Sparrisar och dop

Vi ber om ursäkt för det lilla avbrottet på bloggen – det har varit två oerhört händelserika dagar. Jag, Sverker, är nu hemma och tänkte nu börja med att sammanfatta första delen av avslutningshelgen – lördagen!

Dagen började som vanligt med väckning klockan åtta, frukost halv nio och Undercentralen kvart över nio. Efter det fortsatte vi att öva inför söndagen. Danser, draman och sånger övades och allting började sitta riktigt fint nu!

Vid lunch var det officiellt dags att släppa in de främmande föremålen som funnits på gården ett tag i vår lilla bubbla. Lunchen intogs och Klas berättade hur resten av dagen såg ut.

Klockan 13.00 var det avfärd mot Ruttjebäcken. Där hade vi satt upp frågor om konfirmanderna som både konfirmander och anhöriga fick svara på. Väl uppe där vi skulle hålla till, och där vi lägerdeltagare varit en gång tidigare, gick vi genom frågorna. Konfirmanderna hade genomgående alla rätt, men vetskapen om konfirmandernas bus var mer trytande hos föräldrarna… Konfirmander och ledare knatade sedan ner för att åka tillbaka till gården medan föräldrarna stannade kvar och njöt av det otroligt vackra vädret!

Väl tillbaka till gården hann vi med att öva lite till, innan det var dags för middag, som vanligt 16.30. Efter det var det bara att ladda och klockan 18.00 körde vi igång med spex och andra festligheter i kyrksalen. Konfirmanderna började att ge sin bild av lägret och skämtade med oss ledare och avslutade med att sjunga och rappa ”10 Guds bud” yao! Sedan var det vår tur att ge konfirmander och anhöriga vår bild av hur vi tycker att lägret varit. Vi är så snälla så vi drev inte alls med konfirmanderna.. Showen avslutades med att en grupp konfirmander spelade upp ett drama vid namn ”Everything” alla var vi mycket imponerade över deras insats.

Därefter begav sig alla ner mot älven där en dopandakt skulle hållas. Fyra av konfirmanderna – Maja, Linnea N, Simon och Linnea B skulle döpas. Vi sjöng några lovsånger, Klas och André sa många vackra ord och utöver själva dopen som var i fokus, kunde man få en så kallad dopbekräftelse där man bekräftar att man vill leva i Jesus. Efter att de som döpts fick vi alla be för dem. Vattnet låg blankt och solen tittade fram mången gång och kvällen blev mycket stämningsfull och vacker!

21.30 serverades det kvällsfika som innehöll en gigantisk smörgåstårta. Efter det var det snart dags för oss att lägga oss och sova den sista natten i Hemavan. Men innan det berättade André än av sina beryktade sagor. Alla hade lagt sig skönt på plats i Annexets teverum – mer eller mindre svettigt, och där berättade André en 50 minuter lång saga som bland annat handlade om majskornet Malkom med sin ärvda brödrost fäst i pannan. Budskapet var att man ibland måste titta på andra sidan popcornpaketet för där kan man finna tusen dansande sparrisar.  Många av oss somnade men när sagan var slut var vi alla tvungna att flytta till våra rum för att där sova natten ut.

/Sverker Rundqvist

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2012. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 21 – Sparrisar och dop

  1. LedarFrida skriver:

    Jag kan Kung Fu och Karate och 10 andra farliga ord!

  2. Emmy M skriver:

    detta är jobbigt. vill tillbaka till Hemavan! vill tillbaka till alla. man bara mår dåligt över att vara här hemma…helt ensam. saknar alla!<33

  3. ledarandre skriver:

    Sagan blev inspelad…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.