Dag 13 – Femkamp och tidsresor

Femkamp och blodiga konfirmander

Godkväll alla intresserade!

Eftersom alla var trötta efter gårdagens tältning så fick vi idag en välförtjänt sovmorgon!
Trots det var alla inte vakna till frukost, och blev då utsatta för den ökända ”tredje väckningen”…
Efter den fantastiska frukosten så vandrade vi ner till lektionssalen där vi diskuterade bibliska budskap i filmen Narnia, som vi såg igår.
Dagens enda lektion blev kort eftersom vi åt så sen frukost, lunchen intogs i vanlig ordning klockan tolv. Idag serverades broccolisoppa med bröd, ett bord vältes och maten la sig tillrätta på altangolvet (Mattias…).
Fredag = Städardag, så alla motiverade konfirmander tog sig glatt an sina områden och de o så rena rummen.

Belöningen efter städningen var en spännande fem-kamp på gårdsplanen. Gruppen delades in i fem lag, varje lag fick komma på ett eget namn och hejarramsa. ”Kartoffelkopfs”, ”Mimajast”, ”Joda”, ”Asbabianerna” och ”Skönheterna och odjuret” möttes i en rafflande kamp om glassen.
De olika grenarna var stövelkastning, en utmaning som gick ut på att klippa ett hål i papper och få igenom hela laget, stå på en tidning som blev mindre och mindre, ta sig över till andra sidan med ett x antal kroppsdelar i marken, och tillsist att transportera vatten i ett glas på huvudet fram till en flaska. Den sistnämnda grenen slutade i vattenkrig där få slutade torra (Allra minst Simon).
Efter en rast förflyttade vi oss till matsalen för att inta middagen som bestod av korvstroganoff med ris. Det smakade utsökt, alla åt och var glada.

På kvällen fick vi vara med om något spännande. Vi fick resa tillbaka i tiden till Jesus sista dag.
Resan började hos Jesus (Klas) under hans sista måltid. Jesus tvättade våra fötter tills dom blev rena och fina. Sedan fick vi ögonbindel och blev utledda till nästa station: När Jesus plågades. Vilda skrik och piskrapp utspelades kring oss, det var hemskt även om vi inte såg någonting alls. Vi reste fram ytterligare till Jesus korsfästelse, som började med att vi fick bära korsen (också med ögonbindel) för att sedan lägga oss ner och bli ”fastspikade”. Efter en brutal och blodig spikning fick vi vara med om Jesus uppståndelse, en ängel uppenbarade sig i bastuöppningen med budskapet om att Jesus inte längre låg i sin grav!
Det var en mycket intressant och häftig upplevelse, även om den var lite obehaglig ibland, de som ville fick sitta en stund och måla och reflektera över vad de hade varit med om. Sedan var det dags för kvällsfika, oboy och macka, innan vi begav oss mot andakten. Vi sjöng tre fina sånger medan vi tände ljus, och fick även berätta om våra känslor under tidsresan.

I skrivandes stund hörs pingisbollarnas studsanden i rummet bredvid, så nu ska vi gå och äga ut dem!

Maja och Julia

Ps. Alla konfirmander tog sig helskinnade ur tidsresan.

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2012. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 13 – Femkamp och tidsresor

  1. LedarFrida skriver:

    Snyggt bildcollage!

  2. P, skriver:

    Måste ha varit bästa dan. Med fotvård och allt! 🙂
    P,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.