Dag 8 Nattvard, dop och kalla bad

Hej idag igen!

Vi som bloggar idag är världens bästa Linnea N och världens bästa Fredrik.

Dagen började med väckning klockan 8. Det var väldigt tidigt och alla ville sova, i alla fall vi. Vi startade dagen med frukost följt av andakt som vanligt.

Sedan satte vi oss i bussarna och åkte iväg till ”Vila kapell” där vi var på högmässa. Vi fick lyssna på en massa kloka ord och de som ville fick ta nattvard. Stamgästerna i kyrkan blev lite chockade av att det strömmade in 23 ungdomar dit, men vi skötte oss ”exemplariskt”, enligt ledarna. Efter mässan satte vi oss en stund utanför och fikade lite.

Sedan bar det av mot Ruttjebäck där vi vandrade upp längst den vackra forsen. Vi fick också syn på fina grytformationer.
Där valde några att bada i det kalla vattnet vilket jag (Linnea) tyckte var en dålig ide, men det tyckte inte Fredrik för han badade nämligen.. Han kommer bli förkyld.
Där satt vi också och fikade en stund tills vi åkte tillbaka till fjällgården igen. Då gick de flesta till Ica och köpte godsaker. Sedan blev det dags för mat. Dagens middag bestod av kyckling och ris, det smakade gott.

Efter middagen så började dagens enda lektion. På lektionen pratade vi om dagens mässa och alla fick svara på några frågor som t.ex  ”Hur hängde delarna i gudstjänsten ihop?” och ”Hur skulle du ha gjort gudstjänsten annorlunda?”.  Sedan började Klas förklara vad dop innebär och hur det går till. Vissa här är redan döpta och vissa kommer ha chansen att döpas under lägret om dom vill. Det var mycket frågor och skratt och Amanda gjorde en så episk nysning så till och med Klas häpnade i sitt ”predikande”. Amanda for åt ena hållet och bordet åt andra, Klas duckade och lyckades att överleva fast han förlorade ett halvt finger (pekfingret på vänsterhanden)…… Lektionen tog längre tid än väntat men det var inte ett sånt stort problem.

Sedan fikade vi den vanliga kvällsfikat och efter det blev det andakt där vi under en sång fick tända varsitt ljus och be för något/någon.  Vi pratade också om hur man gör när man bestämmer sig för att bli kristen och Klas berättade om sin upplevelse när han tog steget.

Nu sitter vi vid receptionen och ledarna sitter i vardagsrummet och tittar fotboll medans konfirmanderna antingen torkar köttfärs till en senare resa  eller håller på att fixa sig för kvällen. Vi vill också se på fotboll.

Men nu ska vi gå och busa.

Hejdå!
/ Världens bästa Fredrik och världens bästa Linnea N

 

Det här inlägget postades i Dagbok 2012. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 8 Nattvard, dop och kalla bad

  1. Mamma Irene skriver:

    Vilka coola badare ;)! Tack Oskar och alla trevliga bloggare som tillsammans med de fantastiska fotograferna ger oss här hemma möjlighet att ”hänga med” på ert fantastiska multiäventyr :)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.