Dag 7 – Städande fotboll

Halli Hallå alla läsare!

Här är ännu ett inlägg från fjällkonfan 2012. Idag är det Bernö (Linnea)och Emmie som kommer med nyheter från lägret.

Dagen började med att vi sjöng för dagens födelsedagsbarn , Klas, klockan 00.05 uppe på ett berg i Norge. När det var avklarat drog vi oss hemåt till gården. Alla var väldigt sömniga och blev överlyckliga att få sova i sina sängar.

Eftersom gårdagens trapatser var så påfrestande (pust!) fick vi en väl använd sovmorgon till klockan lunch! Då serverades hamburgare och tårta till födelsedagsbarnets ära. Det var mycket gott och vi ger cred till Johans (k2:a) mamma som bakat fyra fina kladdkakor täckta med grädde och jordgubbar.

Det är ju ändå Klas födelsedag idag, så vi städade både i annexet och i huvudbyggnaden för att göra hans vistelse här lite trevligare. Vi blev tilldelade olika områden att städa och jag (Linnea) och mina rumskamrater städade tjejdelen av annexet och Emmie och hennes rumskamrater städade K2:ornas lektionssal, korridoren till bastu och dusch och rummen korridoren ledde till (för att slippa upprepning) i huvudbyggnaden.  Det var roligt tycker iallafall jag.

När det var klart och det glänste som diamanter i alla rum, satte vi på oss idrottskläder och gick och la oss… ne, nu skojar vi bara till det hela lite eftersom städning inte är kul enligt många. Men vi satte faktiskt på oss idrottskläder och gick till den lokala idrottsplatsen, en äng med två fotbollsmål, för att visa upp våra otroliga fotbollskunskaper för resten av gruppen. Vissa av oss gick dit, medan andra åkte minivan pga deras lathet…

Väl framme delade vi upp oss i två lag och inte fler eftersom vi skulle spela fotboll. Hattlaget vs. Laget-utan-hatt. Men innan vi ens hann börja blev vi påhoppade av två små tyska pojkar. De sa flera oförsåerliga ord som endast vår egen tolk (Annie) kunde tyda. Hon förklarade att de ville vara med och spela. Detta var inget problem och de blev placerade i Hattlaget.

Matchen gick väldigt bra! För Laget-utan-hatt det vill säga. Det laget kämpade starkt och hade ingen André eller tyskar, däremot hade de långa personer och Maja. Jag (Linnea) är stolt över mitt lag som vann med ställingen 7-4. De i Hattlaget var iallafall glada för hjälpen de fick av tyskarna då de var bättre än de flesta andra i laget. Alla var duktiga och vi bloggare tycker att alla borde få en stor applåd!

Vi lekte fotfot som avslutning innan vi behövde skynda oss tillbaka hem till middagen. Som vanligt serverades det god mat, ikväll kassler.

Förövrigt har vi idag disskuterat gudtjänster på lektionen och snart är det dags för andakt som idag K2:orna ska hålla i. Vi ser fram emot den!

Nu vill vi att ni alla ska ha en fortsatt trevlig helg och vi uppmanar er att kommentera dessa inlägg på bloggen.

Adjö tills vi hörs igen!

// Linnea och Emmie

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok 2012. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 7 – Städande fotboll

  1. Maria B skriver:

    Det är jätteroligt att följa er på bloggen! På bilderna såg det ut som ni haft en rolig midsommar med en häftig avslutning. Starkt att både städa och spela fotboll på det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.