Dag 5 – Asbabianbrant och hyra av hjälm

Hej alla glada! Här kommer ett livstecken från de norrländska skogarna. (<- Jag tänker väl fjällvärlden /Bloggansvarig)

Dagen började som vanligt med frukost ocksåvidare.  Ju längre in på lägret vi kommer desto tröttare är vi på morgonen, undra vad det kan bero på? Efter det var det morgonbön och ännu ett avsnitt av Undercentralen. Som vanligt följde därefter lektioner, och vi kan stolt meddela att vi nu har tagit oss igenom gamla testamentet med bravur. Idag pratade vi om profeter och gjorde lite teater utifrån olika berättelser. Till lunch fick vi blodpudding och grönsakswok. Vissa åt blodpudding med lingonsylt, andra tvärtom, medan vissa höll sig till det gröna som köket hade att erbjuda.

Dagens utflykt gick uppför backen till skiduthyrningen, för att därifrån sedan fortsätta ännu mer uppåt. Hos skiduthyrningen blev vi varmt omhändertagna av en lokal förmåga från orten. För vissa tog det lite längre tid att hitta de perfekta pjäxorna, medan andra gick in och pekade på ett par som såg snygga ut. Eftersom vi vill värna om säkerheten så plockade även varje konfirmand/ledare med sig en hjälm, visst är vi duktiga?! Allt packades in i den alltför rena bussen, med bakrutspoesi skriven i smutset. Bussen körde hemåt, medan gruppen tog en tur upp till en plats med fin utsikt, som hette just ”fin utsikt”. Där såg vi diverse djur som den mycket sällsynta trädapan med sitt speciella parningsläte, den rosahuvade topsvippan med det sällsynta ansiktsutrycket och slutligen den grådassiga stövelsländsparven. Vädret var växlande, men efter Andrés soldans så kom den kära värmen. Färden gick neråt, i rätt brant sluttning, men alla klarade sig helskinnade. Vi tog en paus vid en hängbro, som vi även testade att gå över. Vattnet från älven var gott och när ingen var törstig så vandrade vi vidare. Vi tog en liten omväg hem tack vare Andrés strejkande lokalsinne. Med en spurt uppför sista backen hann vi hem till den ljuvliga middagen, som för kvällen bestod av pasta och köttfärssås! Alla åt och var glada.

Kvällslektionen tillbringades framför the adjustment bureau, eller som Klas sa: ”the adjustment byrå”. Den handlade om ett samhälle där varje individ hade en plan för sin framtid, skriven av en högre makt som korrigerade människor ifall de gjorde avstickare från det planerade ödet. Imorgon ska vi diskutera filmen vidare. Kvällsfikat intogs i vanlig ordning med mackor och oboy, för vissa så mycket oboypulver så att skeden nästan stod upp av sig själv. Andakten hölls av André, som pratade om hur det är att komma hem, och drog paralleller till berättelsen om den förlorade sonen.  Att man alltid känner sig välkommen hem till Gud var ett ämne.

Nu håller en tredjedel av gruppen på att förbereda våran färdkost till långvandringen med övernattning som kommer att ske nästa vecka. Vi andra ska fokusera på att bli lite trötta, så att vi är pigga och glada imorgon då vi bland annat ska fira midsommar och åka skidor i den förhoppningsvis skinande solen. Prognosen ser lovande ut, så håll alla tummar och tår ni har!

Goder natter och sov så gotter!

/Nisse och Julle (Julia)

Om Oskar

Bloggansvarig och fjälledare
Det här inlägget postades i Dagbok 2012. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 5 – Asbabianbrant och hyra av hjälm

  1. Föräldrarna Aronsson skriver:

    Det är roligt att få ta del av era äventyr och strapatser via bloggen. Vi hoppas att ni får åka skidor i solsken och ha en trevlig midsommarhelg. Blir det midsommarstång och ”små grodorna”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.