Dag 21 – Larm och dop

Tjabba!

Frida och André tittar konfunderade på främlingarna (familjerna) som anlänt

Idag vaknade vi upp till ett förfärligt uppvaknande då larmet gick. Det var ganska punktligt eftersom det gick igång runt åtta. Det var det femtonåriga batteriet som slutat ladda sig självt och därmed satt igång larmet. Jag skulle kunna utveckla detta men har inte riktigt lust just nu, jag kan väll bara säga att det var en hemsk väckning :/

Frukosten var som vanligt jättegod J bestående av det vanliga (gröt, mackor osv.)

Alla var samlade vid Rutjebäcken efter att ha fått gå en lite tipsrunda

Efter frukost var det övning av morgondagens konfirmation. Det kommer minsann bli något extra 😉

Kring lunch hade in princip alla föräldrar kommit. Vi åt Cous cous pytt till lunch, det var najs! J Efter lunch bar det av till Rutjebäcken för både konfirmander och familjer. En liten tipsrunda på väg till vårat ”ställe” var ju roligt eftersom det var såna interna frågor 😉

Oskar och konfirmanderna ger de rätta svaren på tipsrundan

Där stannade familjerna lite längre än konfirmanderna, men jag (Johan), Therese och Lukas åkte en annan väg för att titta på våran dopplats. Det såg bra ut och det var inga konstigheter med det så vi åkte tillbaks till fjällgården till dem andra för lite mer träning inför vårat kvällsspex.

Till middag blev det porterstek med kokt potatis och svampsås. Mycket gott! J Vi var lite spända för vårat spex men det släppte när vi gjorde det lite senare. Spexet var lite ”driv” om ledarna 😉 Det blev bra enligt mig och ledarna kände visst igen sig och skrattade med glädje 😉 Sedan hade ledarna spex om våra tre veckor.

Här tog tiden för Johan slut, har hade ju en hel del för sig både lördagkväll och söndag! Så Frida tar över!

De tre konfirmanderna som skulle döpas (Johan, Therese och Lukas) tillsammans med André som var dopförättare

Hur ni konfirmander uppfattade spexet kan jag inte uttala mig om, men ni verkade tycka att det stämde och att det var precis lagom pinsamt!  😉

Efter spexet tog vi en solskenspromenad ned till älven. Där samlades vi i lovsång och sen höll André tal till de tre konfirmander som skulle döpas; Therese, Johan och Lukas.

 

Ned doppas Therese

 

Det var en oerhört vacker dopgudstjänst! Vi på land kunde misstänka att det var kallt i vattnet, men vi hade det varmt och solen sken och liksom omgav dem som döptes med en mycket passande gloria!

 

Upp kom Johan

 

 

 

 

 

Välsignad blev Lukas

Efteråt vankades det rekordstor smörgåstårta på gården, mums! Självklart ville vi alla hinna med en sista hetsmatch, men det börjar bli svårare och svårare. Dels för att alla är så bra nu, och dels för att ingen kortlek är riktigt komplett. Antalet kort i lekarna varierar mellan 44 och 51.

 

Smörgåstårta till kvällsfika! Mums!

Halv elva fick vi höra fortsättningen på Andrés snurriga godnattsaga om sjöhästen Ansgar som slutade lyckligt för både Ansgar, Ovelina och den rosa flodhästen.

/Johan och Frida


Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2011. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.