Dag 19 – Badtunnor, bastu och myggdressering

Lukas får hjälp för att kunna hålla sig upprätt

Johan "klättermus" Hultbäck klättrar upp för väggen

"Dit ska du" säger Mojo till dagens bloggare

"Nämen hej, är du här?!" utbrister Anna när hon ser André uppe på taket

Detta är den varma tunnan, där satt folk något längre än i den kalla tunnan

Lukas njuter av det varma vattnet efter kallvattenstävlingen

Teddy skulle gärna tillbringa hela lägret i vatten

Grillmästare Klas från Högfjällshotellet, i bakgrunden kan vi skymta lite fjällaerobics

Tjao bloggen!

Dagen började som vanligt med frukost och läsning ur Undercentralen. Efter det gick vi två trappor ner för att ha vår sista lektion, tur det för nu börjar alla vara lite sega på mornarna, konstigt.. Vi gick igenom allt vi gjort under de här veckorna och imponerade på ledarna med våra fantastiska minnen. Nu är vi fullärda! Typ.. 😉

När lektionen var avslutad gick Klas igenom på tavlan vad som komma skall de här dagarna som nu är kvar. Många roliga saker stod på schemat.

Efter en mycket god lunch drog vi igång med städningen (som inte räknas in i de ”många roliga” sakerna på schemat).  Vi städade våra rum och våra vanliga områden. Vid den här tiden gavs även en present till mig från de givmilda Lukas och Gustav. Nu undrar du säkert vad detta kan ha varit, måste tyvärr meddela att du får fortsätta undra eftersom pojkarna tycker att presenten var något genant.

När vi var klara med städningen var det meningen att vi skulle planera spexet inför lördag, men det gick ju som det gick… Hetsspelandet tog över istället och det slutade med att vi inte tagit oss en millimeter när klockan slog tre och det var dags för övning med ledarna. Aja, det ordnar sig säkert 😉

Övningen med ledarna gick ganska mycket bättre, tyvärr så får ni vänta till på söndag innan ni får veta vad vi ska göra. Ha!

Efter middagen gav vi oss iväg till Högfjällshotellet. Vi började kvällen med att klättra på klätterväggen som fanns på byggnadens utsida. Med lite övertalning provade jag också och tog mig tillslut upp till toppen där jag gjorde high five med André (han låg på mage på taket och fotade alla som var på väg upp för klätterväggen). På nervägen fick man inte klättra utan vi skulle bara luta oss bakåt och falla i de andras armar. Ungefär som när vi föll från bordet. Vilken upplevelse och som tur var så lyckades vi fånga ungefär 84% av gruppen någorlunda, en mycket bra prestation från en sådan höjd måste man säga.

Blev ni oroliga nu? 😉 Var lugna, vi satt fast i en lina och hissades tryggt och säkert ner av antingen Klas eller Frida, beroende på vilken vägg vi klättrat på.

Efter klättringen gick vi in för att byta om, bada badtunna och basta stod på listan. Ute på altanen fanns tre badtunnor, två varma och en kall. Så klart så bestämde sig Mattias, Lukas och Anna för att tävla om vem som kunde sitta längst i den kalla. Längst satt Mattias. Bravo! Eller, eh, kallt…

En annan tävling – med samma poäng som den förra – bröt ut en stund efteråt. Nu var det dock bara ena handen som skulle vara i. Sist kvar var jag (Emma L), Johan och Lukas. Envisa stackare det där.. 😉 Vi bestämde tillslut att vi skulle dra upp våra händer samtidigt för att någon gång få ett slut på tävlingen och det var ju naturligtvis det mest rättvisa. Tror att det var bra eftersom Lukas hand hade börjat likna en svagt blek smurf..

Efter att alla hade duschat och fräschat upp sig blev det dags för kvällsfika – grillat kött och potatissallad. Mm så gott det var! När gruppen var mätt och belåten la vi oss ner i en hög på altanen och myste och njöt av det fina vädret. Lukas låg dock inte bara och latade sig utan var i fullt schå med att dressera myggor. Tänk vad praktiskt att kunna bussa dem på vem som helst”, var Lukas kommentar. ”Dom är som hundar, man måste låta snäll när man vill dem nåt men sträng när dom gör fel.” Kloka ord! Försöket att filma händelsen misslyckades dock men som tur är så är den för alltid sparad i våra minnen 😉

Kvart i 10 var vi klara att ge oss iväg tillbaka till gården. Anna, Johan och Mattias sprang före oss andra ner till Statoil för att ladda inför kvällen. När de kom tillbaka och vi fixat med madrasser och kuddar startade vi Harry Potter och dödsrelikerna.

När klockan börjat dra sig mot ett var filmen slut och alla var mer eller mindre trötta. Några satte sig och spelade hets, andra låg kvar på madrasserna. Lukas informerade oss andra om den absoluta drömtjejen, en väldigt detaljerad historia. Tror dock att vi håller det för oss själva, eller vad tycker ni? 😉 Natthumor..

När klockan var drygt kvart över två gick jag och Teddy och la oss. Något skönt att lägga sig under täcket!

Anna, Gustav och Mattias anlände till Annexet senast av alla – kvart över sex närmare bestämt. Lättsussade gissar jag.

/Emma L (kanske mer känd som Giljotin)

(Vill bara skriva att det har varit tre fantastiska veckor. Tack alla ledare, ni är grymt bra! Och tack alla deltagare, är så glad över att jag fått lära känna er. Ni är riktigt härliga människor! Kram)

Myshög

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2011. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 19 – Badtunnor, bastu och myggdressering

  1. LedarFrida skriver:

    Mojo pekar: ”Dit ska du, Emma!” men Emma har somnat i klätterselen?

  2. Sverker skriver:

    Hur är det nu, är vattenståndet i älven för högt för att vara vid Timmerkåtan?

  3. LedarFrida skriver:

    Nope. Men nångång måste man ju prova nåt nytt.. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.