Dag 18 – Stranden!

Hallå, hallå!

Eventuellt kan morgonens förvirade väckning lett till det tidiga limbodansandet

Denna dag började minst sagt med förvirring. På klockslaget åtta kom Frida och väckte oss, och vi vaknade till en av de varmaste dagarna på lägret. Men samtidigt låg Oskar i sin säng och hoppades att någon annan (Frida) skulle väcka konfirmanderna, han hörde alltså inte vad som hände utanför hans dörr. Till slut fick Oskar nog och klev upp. Han gick med bestämda steg i korridoren och knackade på varje dörr för att väcka oss. Trötta och förvirrade över denna ”dubbelväckning” klev vi upp och gick till frukosten (några hann till och med ett parti ”Hets” innan).

På väg mot stranden

Dessa vandrare är också otroligt nog på väg till stranden

När vi satt kring bordet krävde vi förstås en förklaring. Först tänkte vi att ledarna kanske inte är så bra på att kommunicera med varandra, men sedan kom sanningen fram.  Kanske har hans hörsel något med hans dåliga lokalsinne att göra, vem vet?

Sedan gick vi upp en trappa och hade morgonsamling. Det börjar bli riktigt spännande i ”Undercentralen” nu, så det ska bli roligt att höra fortsättnigen. Efter det gick allihop ner för ännu en lektion. Dagens ämne var något som jag tror många bland oss behövde lära sig mer om: Förlåtelse.

Ni förstår, det har ju hänt en del saker med några av oss under lägret som andra har haft ansvaret för. Offren har haft väldigt svårt att förlåta, och har istället hämnats. Än så länge har jag gått fri, så för mig har allt bara varit roligt!

Världens bästa strand, lång fin och med (i alla fall nästan) varmt vatten

Titta, det går att bada trots snön i bakgrunden

Vi pratade om en film vi såg kvällen innan, (den hade faktiskt mycket med förlåtelse att göra, även om vi kanske inte tänkte på det när vi såg den), sen läste Klas upp några situationer som vi fick ta ställning till. Vem ska säga förlåt? Är det svårt att förlåta? Vem har ansvaret egentligen? Lektionen var mycket lärorik, men vi var också väldigt trötta.

Sedan åt vi lunch, denna dag bjöd Kerstin oss på pytt i panna och det var mycket gott (som alla andra måltider!). Under tiden vi åt informerade ledarna oss om strandturen vi skulle göra en timme senare. Alla var mycket glada eftersom vi äntligen skulle fara dit! Vädret var helt perfekt: soligt och varmt, och det betydde ju att det säkert skulle vara ganska varmt i vattnet också!

 

 

Volleyballspelande på beachen, är det vad som kallas beachvolley?

Efter att ha packat for vi iväg! Det var inte så långt dit, och när vi kom fram var vi tvungna att gå en bit. Inte för att det gjorde något, vi hade kul hela tiden! Det blev en bakvänd besvikelse när vi såg stranden. Sand så långt ögat kunde nå (nästan i alla fall, och bara till höger och vänster om oss), vattnet såg väldigt inbjudande ut, för en del, och solen gassade på.

 

De som inte spelade boll stekte i solen

Teddy hoppade i vattnet först, och en liten stund senare startades ett volleyboll-spel. Några andra (jag inräknad) vecklade ut handdukarna och la sig i solen. Mycket skönt! Konstigt nog hamnade volleybollen väldigt nära oss då och då. Man kan tro att de siktade på oss, men så kan det ju inte vara. Inte alls…

Johans goda försök i nöjdhoppet, en riktigt stark avslutning...

 

...men ledarna föll handfallna inför Gustavs "Herr Padda"-stil (från "Det susar i Säven")

Senare körde vi igång lite tävlingar. Ledarna delade in oss i tre lag (fast det var egentligen bara de grupper vi hade haft på lektionen). Det började med ”nöjdhopp”. Vi skulle utse en person i laget som skulle ta sig fram tio meter med lite blandade glädjehopp och skutt för att sedan stanna i en ”nöjdpose”.  Gustav imponerade ledarna mest, och hans lag tog hem vinsten. Men tävlingen fortsatte raskt och nu skulle vi köra ”sten, sax, påse” mot varandra, men man var tvungen att blunda. Efter varje gång fick man säga om man trodde att man hade vunnit eller förlorat, och det påverkade också om man vann eller inte. Lurigt…

Ett lag vann, men jag kommer inte riktigt ihåg vilket. Efter det körde vi skottkärra ner till vattnet och sedan gjorde vi en ”Gustav”(alltså gick vi fram låtsades titta i en spegel, och sen skulle vi bli så förvånade som möjligt)! Gustav fick inte vara med i den tävlingen…

Laget längst till högersnubblade på mållinjen och vann därför inte denna skottkärretävling

Efter det tävlingsmomentet gick vi vidare till ”sandbygget”, som bestod av två delar. Först skulle vi göra ett känt byggnadsverk som finns någonstans i världen. Det blev en pyramid, ett Coliseum (här litar jag på Oskar när det gäller stavningen(Admin: eller word, den vanligaste stavningen är nog Colosseum, men båda är rätt)) och Globen. Sedan gjorde vi en skulptur av en av våra ledare, ett lag gjorde Klas, ett annat gjorde André och ett tredje gjorde Frida.

Vid kvällsfikat visade Gustav skillnaden mellan insmorda och osmorda kroppsdelar

Laget som bestod av Teddy, Gustav och Anna vann, totalt sett. Sedan kom laget med Emma N, Emma L och Mattias i. Sist kom mitt lag (men vi kämpade hårt!), alltså Johan, Lukas och jag (Therese). Efter lite bus och stoj åkte vi glada hem.

Till middag fick vi ris och kyckling, och sedan fick vi efterrätt! På en onsdag! Den bestod av vaniljglass men kola- och chokladsås. Mums!

Efter middagen spelade en del ”Hets”, andra spelade instrument. Kvällens lektion handlade om Den helige anden. Vi alla satt och halvsov eller var ganska flamsiga, så till slut hämtade ledarna en vattenspruta som Klas med nöje sprutade på de elever som inte var så uppmärksamma. Sedan satte vi oss i en ring med var sitt papper som vi hade skrivit sitt namn på. Då skickade v runt papprena, och på varje skulle vi skriva något positivt om den personen. Det var mycket roligt att få tillbaka sitt papper och läsa alla snälla saker. Det var riktigt uppmuntrande!

EmmaMarta mår gott under fikat och kvällssolen

När lektionen var över hann de andra (inte jag, eftersom jag skriver blogg) med några rundpingis-matcher innan det var dags för kvällsfika. Den här kvällen njöt vi av solen, mackorna och o’boyen/teet ute på altanen. Det var riktigt härligt att sitta utomhus, för det var ju varmt fortfarande.

Lite olika grader av vakenhet under andakten

Sedan gick hela gruppen upp för att ha andakt. Oskar pratade om en sak han hade varit med om i Japan, och han kopplade ihop det med församlingen och Den helige anden. Vi sjöng sånger, tände ljus och hade möjlighet att få förbön.

Snart ska vi gå och lägga oss, men vi hinner nog med några partier med ”Hets” innan!

Ha det gött!

Therese, Kiwi, Kaktus och Torsten

Therese, Kiwi, Kaktus och Torsten godkänner kvällsfikat

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2011. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 18 – Stranden!

 1. Inger Jaede skriver:

  Halloj!

  Jag måste säga att det har verkligen varit roligt att följa er här på bloggen (på det sättet har det kanske har varit skönt för er konfirmander också; att slippa få en massa telefonsamtal hemifrån från anhöriga som undrar hur det går och vad ni har för er…) 😉

  Det verkar som att ni har haft jätteroligt tillsammans och att ni har blivit ett sammansvetsat gäng som har fått prova på olika utmaningar och aktiviteter, som ni annars kanske inte haft chans att göra! Jag skulle tro att ni alla har vuxit mycket som individer under dessa 3 veckor och dessutom fått minnen (och vänner) för livet!

  Snart är husvagnen färdigpackad för vår del och vi drar upp mot Hemavan i eftermiddag. Vi räknar med att komma vid 22-tiden.

  Det ska bli kul att komma upp och träffa er alla (och speciellt Therese förstås, men det har ju sina randiga skäl och rutiga orsaker)! 🙂

  Vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.