Dag 14 – Capture the Smörbytta

Det röda laget inför "capture the smörbytta"

Hej hallå bloggen!

Det blev en lång natt för en viss Lukas Gustavsson (natten till idag, lördag), han låg och vred sig i sin säng och kände hur godissuget växte. Dock så fanns godiset inte inom räckhåll, det låg inne i huvudbyggnaden. Lukas kunde tillslut inte härda ut längre utan drog med sig Gustav upp. Planen var att ta sig ut till hallen, hämta skor, ta sig tillbaka till rummet och sedan hoppa ut genom fönstret… Ledar Oskar gick dock inte att lura, två meter utanför rumsdörren kom Oskar springande mot dem med ett äpple i handen. Gustav och Lukas vände tillbaka och sprang för sina liv in på sitt rum igen. Vad som hände med äpplet är dock ett mysterium…

 

Det blå laget

Efter frukost när vi gått ut till annexet för att borsta tänderna (visst är vi duktiga barn, föräldrar? ;)) blev det slagsmål i korridoren. Anledningen var mitt (Emma L) racket. Mattias, Gustav, Johan och Lukas ville allihopa samma sak: prova det först. ”Visst var det jag som hade det först?” ”Visst skulle jag få prova?” Bara några exempel på vad som sades…

Efter en ganska jämn kamp blev det Lucas som lyckades ta det till huvudbyggnaden, det är dock för mig okänt vem som fick spela med det först.

Johan tar hem segern, de röda kunde inte stoppa honom

Anna införde ett godislöfte igår (fredag) som hon höll även idag. Det tycker jag att vi ska uppmuntra med en applåd! *klapp, klapp. Det guldiga godisägget som ledarna bjöd alla på (Anna inräknad) räknas naturligtvis inte som löftesbrytning.

På dagens lektion pratade vi om filmen vi såg igår. Vi läste en bit från de olika evangelierna i grupper och pratade sedan om skillnader och likheter.

Lördag = städdag för hela slanten, så efter lunch drog vi igång. Jag tror att de flesta håller med mig när jag säger att det inte är det roligaste vi gör här. Men, men, det var nödvändigt.

 

Klappjakt på Lukas som "älgar" genom skogen

Efter städningen gick vi ut för att leka, vi delades in i två lag och målade oss i ansiktet med lagets färger – blått eller rött. Vi gick upp en bit i skogen och tilldelades där ett område var. I vårt område skulle vi, när leken satte igång, gömma en smörlåda. Poängen var att motståndarlaget skulle försöka bryta sig in, hitta lådan och ta med sig den till den ”neutrala zonen”. Efter två omgångar stod det 1-0 till de blåa – under den första omgången hade inget av lagen lyckats med att hitta lådan – så vi bestämde oss för att köra en sista. Det röda laget stod som segrare efter den och ställningen ändrades till 1-1.

Springande mot den mänskliga väggen

Samarbetsövningar stod på listan efter det. Vi samlades på gräset bakom huvudbyggnaden där André informerade oss lite kort om vad vi skulle göra. Vi började med att köra bil, en person med ögonbindel skulle styras av en chaufför – utan ögonbindel naturligtvis.

Rakt in i väggen!

Vi fortsatte med en annan övning kallad kanonkulan. Hela gruppen stod uppradade på ett led, ungefär som en vägg. Uppgiften var att fånga en person (kanonkulan) som kom springande i blindo då han eller hon hade ögonbindel för ögonen.

Efter två lyckade övningar blev det dags för middag, välsmakande som alltid.

Frida höll i kvällens lektion som handlade om självförtroende och självkänsla.  Lektionen innehöll även en samarbetsövning till. Gruppen ställde upp sig i två led framför en stol, uppgiften var att fånga nån stackars människa som skulle falla från stolen. Dock byttes stolen ut till ett bord… Skräckblandad förtjusning var det allt, det var riktigt läskigt att stå där uppe men hur kul som helst att falla (och denna gång bli fångad, Lucas!) ;). Therese som är rädd för låga höjder gjorde oss alla grymt imponerade när hon gick upp på bordet, hon utmanade verkligen sig själv!! Bra gjort Therese!

Efter att de flesta provat att falla tog vi en kort paus innan vi fortsatte med en sak vi gjorde första dagen. Ledarna spred ut flera olika bilder på golvet. Vi skulle välja en och sedan beskriva vad som var på och varför vi valt just den. Utmaningen den här gången var att berätta om något som man vanligtvis inte brukar berätta om.

Efter kvällsfikat var det dags för andakt, denna gång hade några fler stationer lagts till. Förbön, klotterplank, nattvard osv. Möjligheten att tända ljus fanns också, som alltid.

/Giljo.. Eller jag menar Emma L…

Dagens bloggist smög runt i ujndervegetationen för att skrämma sina motståndare; t ex Mattias

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2011. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.