Dag 15 – Brobygge

För att ta sig till Gryttind måste man korsa en flod...

...och ett vattendrag till som första gruppen måste bygga sig över...

Tjena bloggen

...Teddy såg till att vi andra kunde gå över då hon surrade fast spången tillsammans med André

Det här är Filip och Fredrik som skriver. Eller kanske inte. Den underbara dag började med att Frida kom och väckte oss klockan 8. Vilket är alldeles för tidigt enligt oss. Det var gröt, fil och flingor och mackor som vanligt. Efter frukosten fick vi göra mackor till våran utflykt till Gryttind. Sen hade vi en lektion med våran underbara KlasJ. Den handlade om dopet. Sen fick vi en smarrig fisksoppa till lunch som smakade fisk. Det var den sista måltiden med våran fantastiska kock Anna för hon skulle ta semester. Hon har lagat nästan alla mat vi har ätit här.

Efter lunch tog vi en tur med finbussen. (tyvärr så var det Oskar som körde.) Men han får ett godkänt ändå. Han förtjänar nästan en applåd för det. Efter cirka en 10 minuters vandring fick vi leka brobyggare. Då vi var tvungna att bygga en bro över en bäck. Vi hade nog kunnat hoppa över i alla fall halva bäcken men dom ville att vi skulle bygga en bro istället. Efter det så blev vandringen brantare och vi tog fikapaus vid en sjö. Då brottade Mattias ner Lukas och då passade Emma på att hälla massa vatten på honom och Frida att ge han en puss. Sen var det bara en liten brant kvar till toppen.

Mattias tyckte att Lukas behövde en riktig jättebamsing till kram, ja en riktig björnkram!

På vägen upp såg vi en massa fårskallar. (Några var svarta, kanske black sheeps). Det fanns ett stup på toppen som vi fick kolla ner för och det såg asbabiancoolt ut. Efter att ha käkat bullar på toppen så tog vi några fina gruppbilder. Sen började vi vandringen ner. På vägen hem var alla trötta.

En stor koncentration av konfirmander på den där bergstoppen

Till middag fick vi spagetti och köttfärssås. Som fick fart på vårat trötta humör. Under middagen kom den underbara Klas med lägrets bästa idé. Att vi inte skulle ha nån lektion och vi fick inte gå och lägga oss förre klockan 12. Så vi bestämde oss att se Narnia 2 eftersom vi såg första för ett par dar sen. Vi får dessutom sovmorgon till klockan 10 imorn. Vilket är en fröjd för våra kroppar. På kvälls andakten pratade Frida om att man måste våga ta steget i sin tro. Sen blev det kvällsmat och film. Vi hörs kanske imorn om vi överlever natten.

Detta är vad jag kallar fika på hög nivå

Hälsningar anonyma skrivareJ

Admin: Anonyma skrivare = Gustav och Mattias

 

Vattenhämtning, men vänta... det är något underligt som händer här! Vi zoomar in lite.

Mattias vattnar alltså Gustav! Undra om han tycker att Gustav behöver växa till sig lite?

Toppgruppen på ett toppfoto på toppen

Det här inlägget postades i Dagbok, Dagbok 2011. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 15 – Brobygge

  1. Anita Nyholm skriver:

    Hej! Härliga bilder! Det ser varmt ut. Kan man skippa långkalsongerna nästa söndag, tror ni?

    • Oskar Johansson skriver:

      Hej Anita, Ja långkalsongerna borde inte behövas. Men då är ju jag en sådan som knappt någonsin använder långkalsonger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.