Dag 13 – Städ, Bad och Film

Hejsan svejsan Bloggen! Erik Fahlgren och Nora här:)

Imorse väcktes vi en timme senare än vanligt. Svin najs! Efter väckningen åt vi frulle. Gröt, mackor, kaffe och te. Som vanligt.

Efter frukosten så hade vi morgon andakt och lektion. Allt i vanlig ordning. Efter lektionen fick vi ett val. Antingen gå ut på tur i den stekande solen, eller att städa och sedan bada. Gissa vad vi valde? Såklart valde vi bad och städ efter gårdagens övernattningstur. Innan städet åt vi lunch. Det serverades fiskpanetter och potatis. Muuuums!

Städet gick som en fabrik. Alla visste vart allt var, efter första städningen. Vi är numera proffs. Allt är skinande rent och det blänker om golven.

Sedan så gjorde vi oss redo för att åka till Plajan och bada. Vi blev förvånade av det varma vattnet. Så vi badade, solade och käkade glass. Gött ju! Erik och Axel(ledare) kom på en underbar lek med grovt straff. Volleyboll i ring, alla slagen ska vara med en arm och bollen får ej nudda marken. Straffet var att doppa sig i vattnet. Mycket skratt, mycket tårar och mycket skrik resulterade till ett glatt konfa gäng. Efter badet åkte vi hem. Ganska så snabbt var middagen serverad. Det var pasta carbonara. Smaskeens!

Efter middagen så hade vi lektion. Då såg vi The Passion of the Christ. Filmen speglar hur Jesu korsfästelse gick till. Ingen kärlekshistoria direkt. Väldigt grotesk men som sagt, visar en ganska trovärdig återberättelse hur korsfästelsen antagligen gick till.

Efter filmen var det kvällsfika och andakt. Nu ska vi varva ner och spela pingis eller liknande. Ha det bra där hemma.

Puss o kram

hälsningar konfirmanderna!

Det här inlägget postades i Dagbok 2021. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 13 – Städ, Bad och Film

  1. Maria Johansson (har med Klas och Oskar att göra) skriver:

    Log glatt genom hela läsningen … städproffs … alla visste var grejerna var …
    Galen Volleyboll de Luxe.
    Låter som på Ledarna Jesper, Tobbe och Erikas tid. Hehehehehehehe.

  2. Elsatheicequeen skriver:

    Själv lyckades jag smita städningen 3 av 6 gånger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.