Dag 10 – Jesu Uppväxt, Packning och Tält

Hej allihopa. Emelia och Elliot är det som ger er dagens blogg. 

Dagen började i vanlig ordning med frukost och  morgonsamling. på morgonsamlingen läste vi ett till kapitel Undercentralen. Efter morgonsamling var det dags för lektion med Oskar, då pratade vi om Jesus uppväxt. Andre hade skrivit en stor lista på vad vi skulle ha med oss för övernattningsturen, som han stolt visade upp i slutet av lektionen. Oskar undervisade också i hur man skulle bajsa under en sten när man är uppe på fjället. Vid klockan 12 var det dags för lunch. Mojo serverade pizza med lite för mycket oliver på, men den var god ändå. 

Efter lunchen skulle vi öva på att sätta upp tälten så att det inte skulle bli problem på fjället. Alla fick olika uppdrag så som: pinnansvarig, spikansvarig, golvansvarig etc, samt Nora som fick en speciell roll i vår grupp. Hon skulle vara i mitten under tältduken och se till så att tältpinnarna hamnade rätt. När vi hade satt upp och rivit ner tälten några gånger och alla hade blivit experter på att sätta upp tält så skulle vi gå och packa vår egen utrustning i våra stora ryggsäckar (med hjälp av Andrés fina lista såklart), byta om till de kläder vi ville gå i samt gå på toa en sista gång. 

Vi ställde oss i en stor ring på parkeringen och sedan delade vi ut alla gemensamma saker såsom otroligt jättemycket bröd och de tunga tälten som vi tidigare under dagen hade blivit experter på. När alla hade stuvat ner de sista sakerna i ryggsäckarna slängde vi in dem i bilarna och sedan bar det iväg mot laisaliden.  

Vi åkte i backigt landskap och till sist var vi framme vid parkeringen. Vi hoppade ut och sedan började vandringen uppåt.  

Efter en kort men brant vandring så var vi framme. Det var jätteblåsigt och kallt och platsen som ledarna hade tänkt ut var upptagen av några barnfamiljer, så vi klädde på oss medan ledarna hade ledarsamling. De kom fram till en bra plats att sätta upp tälten och eftersom vi var experter gick det snabbt att sätta upp tälten. Vi åt kvällsfika som vi hade packat med oss från middagen och sedan satte vi oss i en nedsänkning och hade andakt som babesen i rum 4 höll i (Lova, Hanna, Alexine). Efter det kröp vi ner i våra sovsäckar och somnade snart.

Tack och Hej!

Det här inlägget postades i Dagbok 2021. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 10 – Jesu Uppväxt, Packning och Tält

  1. Sofie Lindqvist skriver:

    Heja, Heja, friskt humör! Vad ni kämpar.

  2. Maria Johansson (har med Klas och Oskar att göra) skriver:

    Bra referat 🙂

  3. Fikaaaanställd skriver:

    Vandring med en ko på ryggen alltså

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.