Dag 2 – Kvarnbäcken och Kåpprovning

Tjenare bloggen!

Idag är det Erik och David som skriver och sätter standarden för bloggen i år.

Vi började dagen med en fridfull väckning, vi får se hur länge det varar. Efter det gick vi och åt frukost. Det var gott. Kaffe konsumerades.

9.15 hade vi morgonandakt som leddes av Oskar. Han läste ur en bok om en grupp konfirmander. Han var bra på att läsa så cred till honom för det.

Under förmiddagens lektion pratade Klas om vem Gud är. Klas sa att Gud är som ett äpple. Sen skar han sönder äpplet. Men han sa att det var symboliskt så de var okej. Vi gjorde lite olika övningar som 4 hörn, d.v.s en övning där man får en fråga och sen har fyra val, representerade av olika hörn.

Lunch

Lunchen var god, vi åt pannkakor med sylt och grädde och frivilliga grönsaker. Efter pannkakorna var det vi som provade konfirmationskåpor, Axel vittnar som att det gick suveränt för alla. Bildbevis kanska tillkommer vid senare tillfälle.

Efter att vi provat kåporna så packade vi våra väskor till vår lilla tur.

Den lilla turen var längs Kvarnbäcken, en bäck som rinner längs med slalombacken. Vi må ha varit många, men myggen var fler. I väskorna låg regnkläder, vattenflaskor och myggmedel som användes flitigt. När vi kom fram till toppen skådade vi renar. Vid toppen körde vi leken Samurai. Vi kommer ej förklara den, pga de många reglerna, men det var skoj.

Hela gänget ute på tur

Väl hemma gick duscharna för fullt och när alla var klara var det inte lång tid kvar tills middag. Det serverades falukorv i ugn med mos, alla tyckte det var gott hoppas vi.

Efter det var det dags för lektion 2, vi såg en film som handlade om hur det kan vara att tvivla på gud. Vi såg den i en och en halv timme tills alla var trötta och sedan pratade vi lite om den tillsammans.

Efter filmen var det dags för kvällsfika och mer te och oboy konsumerades. Bröd brändes och LedarAxel fick bordskompisar.

Sedan blev det kvällsandakt med sång och bön i solskenet, det var fint.

Nu ska vi gå och spela mafia och sluta skriva. Ha det bra.

Erik och David.

Det här inlägget postades i Dagbok 2021. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 2 – Kvarnbäcken och Kåpprovning

  1. Tandborsten skriver:

    Wow vilken fin galge! Synd att den inte heter något än…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.