Dag 14 – Är det lähä?

Hej idag är det Engla och Tilda som skriver bloggen 😉

Vi började dagen med att väckas förvånansvärt lugnt. Efter en god frukost hade vi som vanligt en lärorik lektion. Där pratade vi bland annat om lärjungar och gick igenom filmen vi såg igår kväll om påsken då Jesus dog.

Födelsedags-Marta <3

Efter en smaklig pajmåltid med tårta och vacker sång för Marta (som fyller år idag), gjorde vi oss iordning för en lång vandring i Nooooorgeeeee!!!!!! Vi var tvungna att åka buss i 40 minuter, men vi klagar inte eftersom att vi fick spela maffia hela bussresan. Först var tanken att vi skulle bestiga ett berg (Gryttind), men planen ändrades eftersom att det var för mycket vatten i floden vi skulle ta oss över. Snabbt tänkte ledarna om och vi tog oss upp på ett minst lika vackert berg 😉

I väntan på spång som aldrig kom
Johannes tror att han ska få fiska lax
I den röda väskan gubbar köttbullarna omkring

Uppe på toppen var de så blåsig att vinden nästan tog hälften av konfirmanderna, men till allas lättnad tog vi oss ner helskinnade allihopa. Som tur var så var det lähä (lä här), eller hur Johan och Ivan? 😉 Sedan tog vi oss ner till färdilagade köttbullar, som tur var så blåste dem inte iväg eftersom att det var lädä (lä även där). Vi åt så mycket mat att vi alla rullade ner för snön, bokstavligen rullade som pingviner.

Är det lähä?
Är det lädä?

Efter en lång bussresa med allsång så var vi tillbaka på Fjällgården. Efter det hade vi kvällsfika och andakt som födelsedagsbarnet höll i. Hon sjöng två fantastiska egenskrivna låtar, vi tror att alla konfirmander kan hålla med om att det var väldigt imponerande och bra. Tilda och Engla är i alla fall överens om det. Nu ska vi gå och sova, fast det lär dröja eftersom att konfirmander som har sovmorgon imorgon inte är det lättaste att få i säng. Men vi önskar er lycka till ledarna.

När du faller i hänryckelsen
I jakt på himmelriket

Tack för oss, god natt sov gott!!!!!! 
Ha det braaa <3

Det här inlägget postades i Dagbok 2019. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 14 – Är det lähä?

 1. Helena skriver:

  Kom spången nån gång…?
  Vilket fantastiskt fjällväder ni har, man kan inte klaga på att det inte lever upp till sitt rykte ? och så bra ledarna sköter sig att de fyller år på läger så det blir mer tårta ? Grattis!

 2. Andreas skriver:

  Fina fjällbilder! Hittade ni himmelriket?

 3. Rikard skriver:

  Blir nyfiken på sångerna ni fick höra. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.