Dag 9 – OS i tärningskastning, farlig korv och en nattlig Pikachu

Tja tja bloggen, Tuva och Ellen här.

Dagen började med att vi blev väckta av OS i tärningskastning, oklart vem som vann men grattis till vinnaren! :-).  Sen blev det frukost som vanligt 08.30, mums. Efter frukosten borstade alla sina tänder (hoppas vi) innan det blev dags för morgonsamling! Då läste vi boken undercentralen som vanligt, det var mys.

Direkt efter det så gick vi till fängelsehålan (edit K2: klassrummet) och hade lektion. Lektionen hölls av Marta och den handlade om the one and only, Jesus. Vi läste mycket i Bibeln om Jesus liv och det var väl ändå ganska kul. Sammanfattningsvis var det en lärorik lektion. Sista kvarten på lektionen kom Klas och André in med ”roliga” nyheter. Vi skulle på övernattningsvandring… wohoo…!!! Bland annat så demonstrerade Klas hur man bajsar i skogen, tack så hjärtligt! Nu kan vi bajsa på egenhand.

Sen åt vi lunch, potatis och farlig korv. Korven var lite läskig, men det var gott. Därefter så skulle vi testa att sätta upp tälten. Tjejerna utklassade killarna på att sätta upp tälten, inte oväntat. (sry boys). Efter att ha tagit ner tälten igen gick vi till våra rum för att packa egna saker och förbereda oss mentalt. 16.30 blev vi rånade av Klas på våra käraste ägodelar, mobilerna (och klockor). När man hade lämnat in sin mobil fick man lov att gå in i matsalen för en sista måltid innan avfärd.

18.00 slängde vi in alla väskor i bussen och åkte iväg till vår destination där vi skulle börja vår vandring. Efter att ha gått i ungefär en och en halvtimma (vi hade ingen klocka så tidsuppfattningen kan va lite lost, men aja) var vi framme där vi skulle slå upp våra tält.

 

När tälten var uppsatta fick vi kvällsfika i blåsten. Sen skulle vi ha andakt på killarnas toa (fråga inte). Det var lite liiiiiiite kaos när vi skulle sova för det var några som inte kunde sluta prata. Karin och Thea blev lite skrämda när de vaknade av att se en Tuva i pikachu-mössa och solglasögon mitt i natten.

Idag är det onsdag och vi har precis kommit tillbaka till fjällstationen. Vi kommer inte riktigt ihåg allt ifrån i måndags så det blev kanske en aning rörigt. Men det var en bra dag i alla fall!

Det här inlägget postades i Dagbok 2018. Bokmärk permalänken.

5 svar på Dag 9 – OS i tärningskastning, farlig korv och en nattlig Pikachu

 1. Maria S skriver:

  Härligt att höra från er igen, och roligt med alla fina foton! Var det inte rätt skönt att vara utan mobil ett par dagar?

 2. Ebba skriver:

  Såå bra blogginlägg!!

 3. Kristina skriver:

  Kul att höra från er igen! Förstår att det händer mycket spännande hos er! Fina bilder särskilt näst sista med vacker fjällnatur och er vandrare på rad!
  Är lite okoncentrerad nu, spännande match Sverige – Mexiko. Tänk om Sverige vinner!
  Ha det fortsatt bra! 3-0 till Sverige just nu!

 4. Mimmi skriver:

  Tack för en bra uppdatering!

 5. Elina skriver:

  Så bra och kul skrivet. Va kul med en pokemon på fjället 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.