Dag 10 – Packning, storm och snöoväder

På morgonen väcktes vi och allt var som vanligt. Under lektionen så pratade vi om filmen The Passion of the Christ som vi såg dagen innan, vi kom fram till att de flesta tyckte den var brutal, blodig och äcklig men att det gav oss en mer verklig syn på hur händelsen (Jesu korsfästelse) hade kunnat gå till.

Efter lunchen så fick vi reda på vad vi skulle packa inför vår hajk som skulle äga rum från idag till på torsdag. Sedan så fick vi öva oss på att sätta upp tälten och efter det packade vi alla grejer och kunde chilla resten av eftermiddagen innan vi åkte.

Sedan när det var det dags att åka så gick vägen upp relativt snabbt, och förutom den hårda blåsten så gick det ganska bra.

När vi väl hade stoppat upp tälten och fått i oss lite kvällsmat så var det dags för andakt. Då gick vi upp på baksidan utav ett berg där det inte blåste så mycket, det började även snöa mitt under andakten.

Efteråt så uppmanade ledarna oss att gå förbi toppen av berget för att kolla på den fina utsikten innan vi gick ner, de sa även att vi skulle notera hur små tälten var från den höga höjden. När vi kom upp på toppen så såg vi dock att tjejernas tält hade blåst omkull så att all packning låg under bar himmel, det gjorde ju inte konfirmanderna så glada och de började genast ropa till ledarna att tältet tippat. De var dock helt övertygade om att vi bara drev med dem, innan de själva kom upp och såg tälten med deras egna ögon.

Alla gick då bedrövade ner och försökte stoppa upp tältet igen, vilket inte gick så jättebra. Vi fick då tre alternativ att välja mellan, 1: Göra ett till försök till att stoppa upp tältet, 2: Att alla skulle sova i samma tält, eller 3: Avbryta vandringen. Vi var dock alla överens att göra ett till försök att stoppa upp tältet vilket gick bra tillslut.

Då efter ett tag så kröp alla, mer eller mindre frusna ner i sina sovsäckar inför natten.

/Joel och Siri

Det här inlägget postades i Dagbok 2017. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 10 – Packning, storm och snöoväder

  1. Helena A skriver:

    Vilket tappert gäng! Ni kan ju scoutgrejen att möta svårigheter med kämpa-takter. Heja er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.