Dag 5 – Grattis Klas

IMG_2122Hej!
Idag är ingen vanlig dag för idag är det Klas födelsedag!

Idag var det första gången som vi blev väckta av Sverker och Marta, och dagen började därför med klassisk balettmusik. Sen åt vi gröt till frukost (eller ja kanske inte alla men vi två) och efter det läste vi ur den science-fiction inspirerade bibelboken (som förresten är jättebra). Sedan gick vi ned och
hade lektion och lärde oss slutligen alla 56 tecken från Gamla Testamentet.
Vi fick även skriva vår egen bön till kvällsandakten. Efter lektionen var det lunch och vi fick soppa med bröd.

På eftermiddagen gick vi ut på vandring och vi gick en del IMG_2318av Kungsleden och till en plats som hette Fin Utsikt (Redax: Vacker Utsikt). Vi kom även till en mycket fin fors och gick över en hängbro för att sedan gå tillbaka igen. Det var så brant när vi skulle gå dit att vi var tvungna att gå med 3 meters mellanrum. På slutet av vandringen så utmanade ledarna oss att hitta hem själva, och som tur var så klarade vi det. En del av konfirmanderna ägnade sedan resten av eftermiddagen till att baka fjälltårta och rabarberpaj till Klas (som fyllde 27 år).

IMG_2434Innan kvällens lektion åt vi middag och lektionen bestod av att kolla på en film. Den
handlade om änglar i hattar som bestämde över världen fast att ingen visste om det, så att ingen hade någon fri vilja även fast folk trodde att dom hade det. Efter filmen var det kvällsfika då vi åt Klas fjälltårtan och rabarberpaj. Mätta och glada hade vi sedan kvällsandakt där vi fokuserade på bön, och själva fick läsa våra böner högt.

Nu ska vi sova så att vi orkar med midsommarafton imorgon. Hejdå!

//Edvin och EllaIMG_2137


Det här inlägget postades i Dagbok 2016. Bokmärk permalänken.

5 svar på Dag 5 – Grattis Klas

 1. Yvonne Claesson skriver:

  Hej.
  Så trevliga dagar ni har tillsammans. Vacker natur, andlig spis och gott kamratskap. Tänk att få vakna tidigt en morgon höra hur Någon sjunger…. Allt gott önskar Linneas faster

 2. Anna Sundström skriver:

  Grattis i efterskott Klas! Och tänk så fantastiskt, du måste varit väldigt ung när du var fjällkonfaledare första gången. Typ 10 år eller så? Tårtan var såååå fin!
  Anna Sundström

 3. Lotten Alfredsson skriver:

  Hej det är Lovisas Farmor det verkar trevligt hos er på Fjällkonfa.Här har vi fint väder. Jag tittar på era bilder varje dag. Vi ska fira midsommar hemma hos dej på Mesele , Lovisa. Glad Midsommar till dej och dina kamrater önskar Fafoo. ?

 4. Helena Apelqvist skriver:

  Jag vill också se ledarna dansa balett innan frukost! Hoppas på konfirmstionshelgen ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.